Ga direct naar inhoud
Terug

Dassen Hendrik Pad, Egheria bij De Lutte

Waar: Landgoed Egheria

Dassen Hendrik Pad, Egheria bij De Lutte
1 uur 22
4,12 km

Over de route

Dankzij het Dassen Hendrik Pad is het volop genieten op Egheria. Bij Erve Middelkamp kun je pauzeren met een kop koffie in de gerestaureerde hooischuur.

De wandelroute start bij Pannenkoekhoes De Stroper aan de Bentheimerstraat, is 4,1 km, maar niet bewegwijzerd.

Waar kun je starten

Landgoed Egheria Bos
Startpunt

Pannenkoekhoes De Stroper

Wat kom je onderweg tegen?

De Stroper
De Stroper

1. De Stroper

Het start- en eindpunt van het Dassen Hendrik Pad is bij Pannenkoekhoes De Stroper. Een smakelijke plek om je tocht te beginnen of te eindigen. Wist je dat Natuurmonumenten er ook verjaardagsfeestjes heeft voor verschillende leeftijdsgroepen. Soms kom je in het bos tovenaars, kabouters of mini-boswachters tegen. Interesse? Bel even met De Stroper: (0541) 55 15 15.

Mariakapel

2. Mariakapel

Je staat hier bij het Mariakapelletje. Kapelletjes komen vooral in het zuiden van Nederland voor en werden gebouwd ter verering van een heilige. In andere delen van Nederland zijn ze zeldzamer. Toch zie je ze in Twente ook geregeld.

Dassen Hendrik

3. Dassen Hendrik

Dit pad is genoemd naar Hendrik Tijdhof, oftewel Dassen Hendrik. Hij gebruikte dit pad rond 1900 om naar Oldenzaal te lopen. In de buurt van het pad lag een dassenburcht, vandaar dat Hendrik al gauw de bijnaam Dassen Hendrik kreeg. Hij overleed in 1952 op 84-jarige leeftijd. Ook latere generaties dragen de naam met trots: zo kennen we nu Dassen Bennie en Dassen Anke. Zij werkten mee aan de totstandkoming van dit pad.

Praktische informatie

  • Pannenkoekhoes De Stroper

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes