Ga direct naar inhoud

Vleermuisexcursie op Landgoed Haarzuilens

Vleermuisexcursie op Landgoed Haarzuilens

Waar

Landgoed Haarzuilens

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 15,00
  • Ledenprijs: € 10,50
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 7,50
  • Ledenprijs: € 5,25
Activiteit

Vleermuisexcursie op Landgoed Haarzuilens

Kom vleermuizen spotten op landgoed Haarzuilens en kom meer te weten over dit mysterieuze zoogdier.

Schimmen in de schemer

In de schemering kun je vleermuizen zien vliegen, jagend op insecten. De batdetector van de boswachter zorgt ervoor dat je deze geheimzinnige dieren ook in het donker kunt spotten: het apparaatje maakt vleermuisgeluiden voor mensen hoorbaar. Hoe donker het ook is, je hoort ze vliegen.

Landgoed Haarzuilens

Op landgoed Haarzuilens leven maar liefst zeven verschillende vleermuissoorten waaronder de dwergvleermuis, de rosse vleermuis, watervleermuis, laatvlieger. Waarom de vleermuizen het zo naar hun zin hebben op het landgoed krijg je tijdens deze avondwandeling allemaal te horen. Mits het niet regent, gegarandeerd succes op vleermuizen!

Mysterieuze dieren

Eerst krijg je onder het genot van een kopje koffie of thee een presentatie over vleermuizen. Van een echte vleermuiskenner hoor je enthousiaste verhalen over deze mysterieuze dieren, hoe ze leven en welke verschillende soorten vleermuizen leven op landgoed Haarzuilens. Zodra de zon onder is, gaan we met speciale batdetectors op pad. We speuren naar vleermuizen en genieten van de rust en de stilte tijdens deze prachtige avondwandeling.

Goed om te weten

  • Bij regen of veel wind houden de vleermuizen zich schuil en gaat de excursie niet door
  • Deze excursie is minder geschikt voor kinderen
  • Honden mogen helaas niet mee

 

Het ontmoetingspunt voor de presentatie en het startpunt van de wandeling bevinden zich in de stalzaal op het erf van Hoeve Wielrevelt. De stalzaal is gelegen tegenover de Gasterij Wielrevelt en de moestuin, in het gebouw met het oude koeienvoerhek.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt