Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gebiedsvisie Landgoederen Eelde-Paterswolde

19 augustus 2020 | Hanne-Wil Kievitsbosch

De ontwikkelingen en plannen voor de landgoederen Eelde-Paterswolde in de komende 18 jaren zijn nu te vinden in de nieuwe gebiedsvisie.

Kiosk en toegangshek landgoed De Braak

Gebiedsvisie Landgoederen Eelde-Paterswolde 2019-2037

De historische landgoederenzone maakt Eelde-Paterswolde bijzonder. Van de tien landgoederen beheert Natuurmonumenten er drie: De Braak, Vennebroek en De Duinen. Ook het Kluivingsbos, dat een landgoedkarakter heeft, is in beheer. Eind 2019 verscheen een nieuwe gebiedsvisie voor de vier terreinen. De komende periode krijgt de natuur er een impuls. Dat betekent: struweelhagen in de graslanden, houtsingels en bosranden met een rijke struik- en kruidlaag en meer dood hout. Insecten, vogels en bezoekers zullen ervan profiteren.

Ontwikkelingen

Benieuwd naar de ontwikkelingen? De publieksversie is hier te vinden. De gehele gebiedsvisie is op te vragen via Natuurmonumenten.

Kom genieten van onze landgoederen

Iedereen is van harte welkom om onze terreinen in Eelde-Paterswolde te ontdekken. Neem een kijkje, zodat je met eigen ogen kunt zien wat op de landgoederen staat te gebeuren. Over de landgoederen De Braak en Vennebroek loopt een gemarkeerde wandelroute. Je kunt er wandelen door prachtige parkbossen, langs weilanden en majestueuze beuken- en eikenlanen. De routes staan hier weergegeven op de website.

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe