Word lid
Wandelen

Wandelroute Leuvenhorst over het Hulshorsterzand bij Harderwijk

Wandelroute Leuvenhorst over het Hulshorsterzand bij Harderwijk

7 km

Waar

Leuvenumse bossen

Wandelen

Wandelroute Leuvenhorst over het Hulshorsterzand bij Harderwijk

De wandelroute Leuvenhorst is een wandeling rond het grote stuifzandgebied Hulshorsterzand op de Noordwest-Veluwe. De route voert deels door bos, deels over het stuifzand.

Deze wandeling voert je door naald- en loofbos, maar vooral door een bijzonder stuifzand, het Hulshorsterzand.

Start je wandeling op Parkeerplaats Hierderweg. Vanaf hier volg je de Hierderweg het bos in. Na circa 250 meter volg je de bruine paaltjes naar links.

TIP: Doe goede schoenen aan en neem voldoende water mee voor onderweg. Op zonnige dagen kan de temperatuur op het open stuifzand hoog oplopen!

Wat is er tijdens het wandelen te zien?

Tijdens het wandelen langs de bruine paaltjes kom je veel bezienswaardigheden tegen. De nummers komen overeen met de nummers op de kaart.

 

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Hierderweg: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanaf de A28 (Amersfoort - Zwolle) bij Harderwijk de afslag Harderwijk/Lelystad. Volg de borden Hierden over de Oude Zuiderzeestraatweg. In Hierden ga je rechtsaf de Molenweg in (aanduiding voor fietsers: ’Elspeet’). Ga over het spoor en de A28 tot de parkeerplaats met een informatiepaneel, aan de Hierderweg.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Neem vanaf NS-station Harderwijk de bus naar Zwolle. Uitstappen bij halte ’Landgoed Hulshorst’. Vanaf dat punt is het nog een half uur lopen (2 km) tot het startpunt van de route. Je kunt ook vanaf Harderwijk een treintaxi nemen of een fiets huren.

De route

 Startpunt

Leuvenumse bossen Parkeerplaats Hierderweg

Leuvenumse bossen

Wat wij hier doen

Ruimte voor zand en heide

Natuurmonumenten houdt de Leuvenumse bossen al ruim honderd jaar in topconditie. Zonder maatregelen zouden de heide en de stuifzandgebieden dichtgroeien met bos. Met schapen zorgen we dat het landschap open blijft. In het bos krijgen de oorspronkelijke bomen de ruimte. Zo zorgen we voor ideale omstandigheden voor de planten en dieren die hier thuishoren. En natuurlijk denken we ook aan de bezoekers. We leggen paden en parkeerplaatsen aan, zetten bankjes neer en zorgen voor informatie.

Help mee de natuur te beschermen
7 km

Wandelroute Leuvenhorst over het Hulshorsterzand bij Harderwijk