Groepsvaartochten en rondvaarten Naardermeer

Een familiedag of personeelsuitje? Boek dan eens een privévaartocht met onze fluisterboot op het Naardermeer.

De vaargids neemt je mee naar de aalscholverkolonie midden in het natuurgebied. Of vaar mee naar eendenkooi Kooilust, de stilste plek van het Naardermeer. Je kunt de rondvaart combineren met een heerlijke maaltijd in Gasterij Stadzigt.

Reserveren groepvaartochten Naardermeer

Bel voor meer informatie en reserveren van de groepsvaartochten met onze ledenservice via 035 - 655 99 55 (tijdens kantooruren).

Naardermeer

Het Naardermeer is het oudste natuurmonument in Nederland. De moerasbossen en rietlanden met ondiepe plassen bieden veel dier- en plantensoorten een goede leefomgeving. Hier leven onder andere ringslangen, noordse woelmuizen en reeën. Vanuit de boot heb je de kans om purperreigers, visdiefjes en ijsvogels te spotten.

Naar de aalscholvers

Het Naardermeer staat bekend om haar broedende aalscholvers. We varen naar de observatiehut, midden in het gebied. Hier heb je perfect zicht op de aalscholverkolonie van het Naardermeer. In het voorjaar en de zomer is het hier een drukte van belang. Je ziet live hoe de ouders hun jonge kroost voeden en vliegles geven.

Eendenkooi Kooilust

De overdekte fluisterboot vervoert je in stilte door de levendige natuur van het Naardermeer. Bij de eendenkooi gaan we aan land. Ooit werden hier eenden voor de consumptie gevangen. Maar die tijden zijn al lang vervlogen. Nu ligt deze plek er stil en verlaten bij. Een ideale plek voor reeën en ander rustzoekers.

Kijk hier voor alle reguliere vaartochten op het Naardermeer >

Vaartochten voor scholen >