Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachter mishandeld na aanspreken wandelaar op loslopende honden

22 januari 2019 | Irma de Potter

Een boswachter van Natuurmonumenten is gisterenmiddag in de Loonse en Drunense Duinen mishandeld na het aanspreken van een bezoeker van het gebied op het laten loslopen van drie honden buiten het hondenlosloopgebied. De boswachter liep verwondingen op aan een arm.

winter in de duinen

De boswachter sprak de wandelaar aan omdat hij drie honden los liet lopen buiten het hondenlosloopgebied. De man reageerde agressief en weigerde zijn identiteitsbewijs te overhandigen toen de boswachter hem wilde bekeuren. Vervolgens viel de man de boswachter aan waarbij deze een verdraaide arm opliep. De gealarmeerde politie hield de man later bij het parkeerterrein aan. Er is aangifte gedaan tegen de man voor mishandeling. Gelukkig kon de boswachter na een bezoek aan de eerste hulp met een ingepakte arm weer naar huis.

Regels respecteren om iedereen te laten genieten

Boswachters zijn gastheer in de natuurgebieden en toezicht en handhaving zijn deel van hun taak, met als doel de gebieden te beschermen en te zorgen dat bezoekers zich welkom voelen. Optreden door te verbaliseren voor overtredingen hoort daar ook bij. Steeds vaker worden ze echter geconfronteerd met verbaal geweld, soms dus zelfs fysiek geweld. We vinden het echt onacceptabel dat boswachters op deze manier worden behandeld. We vragen aan bezoekers om in onze natuurgebieden de regels te respecteren, zodat iedereen met plezier van de natuur kan blijven genieten.

Irma de Potter
Irma de Potter