Zevenheuvelenroute Veluwezoom

  • Trail running mogelijk

Zevenheuvelenroute Veluwezoom

7.5 km

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Zevenheuvelenroute Veluwezoom

De Zevenheuvelenroute Veluwezoom is een goed gemarkeerde hardlooproute van 7,5 km. Binnenkort wordt nog een lus van 15km door de schitterende natuur van Nationaal Park Veluwezoom toegevoegd. Beide afstanden zijn ook achter elkaar te lopen waardoor je op een totaal van ongeveer 22km komt. De route is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Een route voor en door lopers, dus!

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Lappendeken: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Rij over de N348 tussen Arnhem en Dieren en neem afslag De Steeg. Parkeren bij Parkeerplaats Lappendeken aan de Diepesteeg in De Steeg.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Bushalte Brantsenpark, De Steeg. Het is vanaf de bushalte dan nog ca. 15 min. lopen naar het startpunt. Volg vanaf de verkeerslichten de borden 'Lappendeken'.

De route

 Startpunt

Nationaal Park Veluwezoom

Wat wij hier doen

Wat doen wij hier

Natuurmonumenten houdt Nationaal Park Veluwezoom al ruim honderd jaar in topconditie. We zetten runderen, paarden en schapen in om heide en stuifzandgebieden open te houden. In het bos krijgen inheemse bomen de ruimte. Op landgoederen onderhouden we lanen, weides en waterpartijen. Zo creëren we ideale omstandigheden voor onze planten en dieren. De komende jaren besteden we aandacht aan de wegen en paden van de Veluwezoom. Zo blijft dit drukbezochte natuurgebied in de toekomst goed toegankelijk voor verschillende gebruikersgroepen. De natuur staat hierbij voorop, want natuur beschermen is en blijft ons belangrijkste doel.

Word lid
7.5 km
  • Trail running mogelijk

Zevenheuvelenroute Veluwezoom