Nieuws van de boswachter

Kleine verbeteringen voor strandje langs de Belterwijde

29 mei 2017 | Regina Brouns

Natuurmonumenten heeft enkele kleine aanpassingen gedaan aan het strandje langs de Belterwijde. Die vergroten het strandplezier tijdens de huidige warme periode. Er is onder meer een speelveldje en een poedelplek aangelegd.

Kleine verbeteringen voor strandje langs de Belterwijde

Populair

Het surfstrandje tussen Beukers en de Blauwe Hand is al decennialang populair bij mensen die verkoeling zoeken. Natuurmonumenten nam het beheer enkele jaren terug over van de provincie Overijssel.

Grootschalig verbeterprogramma

Samen met de omgeving is een grootschalig verbeterprogramma opgesteld. Een zandstrand en een strandpaviljoen behoren onder meer tot de voornemens. De benodigde financiën voor deze investering zijn nog niet rond. De locatie is wel opgenomen als toegangspoort tot het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Kleine verbeteringen

Vooruitlopend op deze grote investering heeft Natuurmonumenten enkele kleine verbeteringen doorgevoerd. Het rechterdeel van de locatie is vooral bedoeld voor watersporters, terwijl zwemmers zijn aangewezen op de linkerkant. Dit zwemgedeelte heeft een vlakke zandbodem en zwemtrappen en is afgebakend met drijflijnen. Aan deze kant van het strand is de toegang tot het water nu aangepast. Er is een poedelplek met zand eromheen gerealiseerd.

Zandveldje

Op het midden van het strandje is een zandveldje gemaakt voor badminton of volleybal. Gebleven is het mooie uitzicht over de Belterwijde met in de verte de watertoren van Sint Jansklooster.

Regina Brouns
logo