Nieuws van de boswachter

Weidevol: landbouw en natuur verenigd

12 mei 2015 | Geeke Remmelts

Samenwerken aan een weiland vol koeien én weidevogels.

Weidevol: landbouw en natuur verenigd

Impuls voor natuurbeheer

Hij is onder de indruk van het enthousiasme en vakmanschap van ondernemers Hermen en Leanne Spans. “Weidevol is prachtig bedrijf met een toepasselijke naam: samen willen we hier werken aan een weiland vol koeien én weidevogels. De politiek vergroot vaak de tegenstellingen tussen natuur en agrariërs uit, maar dit project bewijst juist het tegenovergestelde. Dit is echt een impuls voor natuurbeheer in de regio.

Vol vertrouwen

Dat vindt ook Wieden-beheerder Bea Claessens van Natuurmonumenten. Ze is vol vertrouwen over de toekomst van Weidevol. “Het gaat slecht met de weidevogels, vooral hier in de Barsbekerbinnenpolder. Ik ben ervan overtuigd dat we de vogels kunnen terugkrijgen, als we maar de goede omstandigheden bieden. De passie van de familie Spans is geweldig. Ze moeten en ze zullen laten zien dat het kan. Dat werkt ook voor ons heel inspirerend.”

Opgaan in de omgeving

Aan de dijk Oppen Swolle heeft de familie Spans nu 231 melkkoeien in een hypermodern bedrijf dat het milieu zoveel mogelijk ontziet. Om de stal met unieke vergaderzalen goed in het omgevingsbeeld te laten opgaan, is er gebouwd onder architectuur.

placeholder

Wiedendag op maat

Combineer uw overleg met een mooie vaartocht of wandeling door De Wieden. Voor groepen en bedrijven maken we graag 'een Wiedendag op maat'.

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

logo