Te doen in het Waterloopbos

In het rijksmonumentale Waterloopbos liggen de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen. Paviljoen Het ProefLab// is het ideale startpunt voor een wandeling door dit gebied met een unieke historie.

Paviljoen Het ProefLab//

Paviljoen Het ProefLab//

In het paviljoen is onze informatiebalie en horeca gevestigd. Hier kan je terecht voor informatie over het gebied, een kopje koffie met taart of een lekkere lunch.

Onze boswachters helpen je graag op weg en laten je kennis maken met het bijzondere verhaal van het voormalige waterloopkundig laboratorium. Je kan onze boswachters tijdens hun aanwezigheid, zie openingstijden, bereiken op het telefoonnummer 06-12286131.

Wandel- en fietsroutes in het Waterloopbos

Vanaf Paviljoen Het ProefLab// starten diverse routes, geschikt voor het hele gezin. Ook voor minder validen is het gebied goed toegankelijk.

Excursies op aanvraag

Wil je graag meer weten over de waterloopkundige modellen in het Waterloopbos? Of vergaderen en wandelen combineren? Vraag dan een privé- of groepsexcursie aan en loop mee door het voormalig Waterloopkundig Laboratorium. Kosten: €96,80 (inclusief BTW) per 20 personen. Graag minimaal 3 weken van te voren aanvragen. Informeer naar de mogelijkheden via [email protected] of via 0527 252570.

Openingstijden

Paviljoen Het ProefLab// is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot en met 18:30. Voor groepen is het paviljoen op aanvraag ook buiten deze tijden geopend.

Een boswachter van Natuurmonumenten is aanwezig op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:30 tot 16:30 en op zondag van 11:00 tot 16:30.

In de schoolvakanties (regio Noord) opent het paviljoen ook op dinsdag haar deuren. Een boswachter van Natuurmonumenten is in die weken ook aanwezig op dinsdag en donderdag van 13:30 tot 16:30. 

 

Deltawerk// en Paviljoen Het ProefLab//

Deltawerk// en Paviljoen Het ProefLab//

logo