Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Provincie en regio West-Brabant keuren nieuw hoogspanningstracé af

28 januari 2015 | Sander Verwoerd

Natuurmonumenten is blij met de brief van Provincie Noord-Brabant en de Regio West-Brabant tegen de plannen van minister Kamp.

Provincie en regio West-Brabant keuren nieuw hoogspanningstracé af

De partijen roepen minister Henk Kamp op om de regio zelf te laten zoeken naar een alternatieve route voor de hoogspanningsmasten en -kabels, zodat het plan meer draagvlak heeft. "Wij vragen u daarom nadrukkelijk om ons hiervoor de noodzakelijke tijd, zoekruimte en ondersteuning te bieden", zo staat geschreven in een brief aan de minister.

Natuurmonumenten is blij dat Provincie en en Regio deze stap hebben gezet. Het verlegde tracé kwam eind vorig jaar onverwacht uit de lucht vallen. Natuurmonumenten trok toen samen met andere partijen aan de bel tegen dit voorstel. En dat heeft geholpen.

Informatie was 'onvoldoende'

De provincie en de regio vinden dat het ministerie de inwoners, natuur- en milieuorganisaties en andere partijen onvoldoende heeft geïnformeerd. Er zou een 'open en transparant' proces zijn afgesproken waarbij volledige en relevante informatie zou worden verstrekt.

Lees meer over dit bericht op Omroep Brabant >>>

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd
logo