Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Ottersaat

Ottersaat - Texel

Welkom in Ottersaat

Natuurgebied Ottersaat is een zoute kwelplas met daarin een aantal kleine eilanden. Je ziet hier een grote diversiteit aan vogels, zoals de broedende visdief, kluut en de kokmeeuw. Bekijk in het voorjaar de honderden nesten en later in juni de vele kuikens.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Ottersaat
 • Routes
 • Over het gebied

  Broedplaats voor vogels

  Om de eilandjes in het natuurgebied aantrekkelijker te maken voor zoutminnende planten is het land op sommige plekken verlaagd. Hierdoor groeit er zeekraal, zeeaster en aardbeiklaver. Maar ook de wadvogels hebben profijt van de verlaging, het maakt de eilandjes namelijk zeer geschikt als broedplaats. Als het buitendijks hoog water is, zie je in Ottersaat verschillende soorten wadvogels die het gebied als hoogwatervluchtplaats gebruiken.

  Wat kun je doen bij Ottersaat?

  Ottersaat kun je niet betreden maar wel goed overzien vanaf een van de parkeerplaatsen aan de rand van het natuurgebied. Volg onze fietsroute (32 km) en je komt langs Ottersaat.

  Hoe is Ottersaat te bereiken?

  Het natuurgebied ligt even boven Oudeschild. Vanaf de IJsdijk heb je het beste uitzicht.

  Kluut - Ottersaat - Texel

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Direct naar

  logo