Ga direct naar inhoud
Nieuws

Schapen grazen week in het Rechterense Veld

24 juli 2018 | Jantine Wesselink

De boswachters van Natuurmonumenten én omwonenden zijn heel blij dat er dit jaar weer een kudde schapen graast in het Rechterense Veld. Dat lukte dankzij de samenwerking met schaapherders Wim Schaven en Susanne Lejeuz van Scheperij Salland, hun kudde van 200 Kempische heideschapen en honden. Wil je ze zelf zien, dan moet je wel snel zijn. Ze lopen er nog tot dinsdag 31 juli.

Schaapskudde Rechterense Veld

>> Bekijk de aankomst van de 200 dames in het Rechterense Veld

Zelf kijken

Start bij Restaurant Het Boskamp en loop richting de Bosrandweg. Hier sla je linksaf en aan het eind van het fietspad - dus het tweede pad voorbij de schaapskooi - ga je het bos in. Hier staat het raster met de drinkbakken voor de schapen. Maar het blijft natuurlijk een verrassing waar de kudde precies is.

Oude traditie

De houten schaapskooi aan de Bosrandweg is nog stille getuige van vroeger tijden, toen de schaapherder met zijn kudde op de heide rondstruinde. Deze traditie is in 2017 weer even in ere hersteld. Naar aanleiding van wensen uit de omgeving graasde er bij wijze van proef een kleine kudde van 30 schapen. Ze hielpen Natuurmonumenten bij het maaibeheer van de paden en heidevelden. Dat er dit jaar een grote kudde van maarliefst 200 schapen het Rechterense Veld aandoet, was natuurlijk fantastisch nieuws voor de omgeving. Lees een uitgebreid verslag van één van hen op Dalfsennet

Schaapskudde Rechterense Veld begrazen paden
Drinkbakken voor de schapen
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink