Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help de boswachter tijdens de natuurwerkdag op de Reeënberg

22 oktober 2019 | Ramona Fredriks

Kom jij zaterdag 2 november 2019 de boswachter helpen in natuurgebied de Reeënberg, op de oostelijke Veluwe?

Reeenberg Loenen

Natuurmonumenten doet mee met de Landelijke Natuurwerkdag. In heel Nederland werken jong en oud op deze dag aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis. Ook op de Reeënberg bij Loenen wordt in de natuur gewerkt. Kom jij de boswachter een handje helpen?

Doe mee

Zaterdag 2 november gaan we van 10.00 uur tot 15.00 uur jonge lariksen verwijderen in het bos. Met zaag, kniptang of gewoon met de handen verwijderen we de soms al stevige naaldboompjes uit de grond. We doen dit om meer ruimte te maken voor de loofbomen die zich dan beter ontwikkelen en daardoor een juiste omgeving bieden voor planten- en dierenleven.Wil jij een frisse neus halen en buiten werken op één van de mooiste plekken in Nederland? Doe dan mee. We verzamelen zaterdag 2 november om 10.00 uur op de parkeerplaats van de Loenense Waterval aan de Beekbergerweg 52 in Loenen.De boswachter geeft een korte excursie met daarin de toelichting over de werkzaamheden. Voor koffie en thee wordt gezorgd en tijdens de lunchpauze is er soep. Neem zelf je lunchpakket mee. En trek oude kleren en schoenen aan.

Meld je aan

Klein Zwitserland

De Reeënberg is een natuurgebied met bos en heide in de omgeving van het dorp Loenen, ten zuiden van Apeldoorn. Vanwege de prachtige glooiing wordt het ook wel klein Zwitserland genoemd.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks