Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kleine IJsvogelvlinder ook gespot in Krabbeveld

29 juni 2022 | Simone Damhof

Vorig jaar spotten we al de kleine ijsvogelvlinder in Duivelshof. Een ideaal gebied voor deze vlinder. Ze voelen zich thuis op heidevelden, bij poelen en in struiken die langzaam overgaan in de bosrand. Dit jaar kwamen we deze zwart-witte fladderaar ook tegen in Krabbeveld en Roderveld.

kleine ijsvogelvlinder

Rode lijst soort

Vrijwilligers ontdekten afgelopen week tijdens werkzaamheden in het Roderveld ook de kleine ijsvogelvlinder. Naast Duivelshof dus nog een locatie waar we de vlinder ontdekten. Het Roderveld ligt tussen Oldenzaal en Denekamp. Hoewel we weten dat de vlinder er voorkomt is het toch altijd weer een verrassing om hem te spotten. Deze soort staan namelijk op de Rode Lijst. Een Rode lijst is een overzicht van soorten die uit Nederland zijn verdwenen of dreigen te verdwijnen.

Herstellen heide succesvol

In het Krabbeveld, een heideperceel tussen Losser en Oldenzaal staken vrijwilligers vorig jaar ook de handen uit de mouwen. De heide werd daar hersteld en ook daar spotten we de kleine ijsvogelvlinder. Een nieuwe locatie voor deze soort. Daar zijn we blij mee! Het herstellen van een heideperceel heeft effect gehad. 

Simone Damhof
Simone Damhof