Een mijlpaal voor de Kortenhoefse Plassen! Sinds lange tijd broeden er eindelijk weer zwarte sterns in dit gebied.
De boot is weer uit de botenloods gehaald en de hekken zijn weer open! Vanaf 16 juni heeft Natuurmonumenten de trossen los gegooid en gaan we weer wekelijks vaartochten maken door dit prachtige en rustige laagveengebied.
In natuurgebied de Oostelijke Binnenpolder van Tienhoven is onlangs de gevlekte witsnuitlibel voor het eerst gezien. En ook in het Hol in Kortenhoef is een toename van deze libelle waargenomen.
Boswachters uit de Vechtplassen hebben onlangs 40 volle vuilniszakken en een hoop grof vuil opgeruimd langs 800 meter oever van de Wastobbe in de Loosdrechtse Plassen.
In april gaan de poorten van de forten weer open! Dit is het startsignaal voor ontzettend veel boeiende rondleidingen en andere activiteiten op de forten van Natuurmonumenten.
Al vijftig jaar zaagt en knot de 90-jarige Anki Bokhorst als vrijwilliger in het natuurgebied Botshol. Zwaar werk, waar ze haar hand nog steeds niet voor omdraait.
Wat is Natuurmonumenten van plan met haar forten in de Vechtstreek? Dat staat in de gebiedsvisie Forten Vechtstreek 2024 - 2042.
Niet alle kinderen weten nog dat forten cool en spannend zijn. Daarom organiseert Natuurmonumenten in de schoolvakanties speciale gezinsrondleidingen op Fort Waver-Amstel voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders, opa’s, oma’s, ooms of tantes.
Om hun leefgebied te verbeteren, geeft Natuurmonumenten letterlijk meer licht en ruimte aan zeldzame libellen.
Hoe werkt een waterlinie? Hoe vuur je een kanon af? Hoe leefden soldaten op een fort? De antwoorden ontdek je in de interactieve expositie ‘Bewapend met water’ op Fort bij Nigtevecht.