Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Bijzondere grote muggenorchis bij Quackjeswater

18 juni 2018 | Chantal van Burg

Wie graag bloeiende orchideeën in de natuur bewondert: nú is het moment! In diverse (natuur)gebieden fleurt de vegetatie op door diverse soorten orchideeën. Zo ook in Voornes Duin.

grote muggenorchis

Wie graag bloeiende orchideeën in de natuur bewondert: nú is het moment! In diverse (natuur)gebieden fleurt de vegetatie op door diverse soorten orchideeën. Maar een grote muggenorchis is toch wel de ‘koning’ onder de orchideeën. En laat deze nu onlangs te zijn waargenomen bij Quackjeswater in Voornes Duin. "Een heel bijzondere waarneming van een hele mooie plant", aldus boswachter Chantal van Burg.

De grote muggenorchis is namelijk zeer zeldzaam en de soort is sterk afgelopen en komt bijna alleen in zuid Limburg en het waddengebied voor. De plant wordt bijna uitsluitend bestoven door vlinders en wordt zo'n 45 tot 60 centimeter hoog.

 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven

logo