Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor Voorsterbos en Waterloopbos

03 maart 2022 | Martine Otten

Vrijwilligers vervullen op allerlei gebied een onmisbare rol bij Natuurmonumenten. Ook voor het Voorsterbos en Waterloopbos zetten vrijwilligers zich in. Zij steken de handen uit de mouwen in het beheerwerk, ontvangen gasten bij de informatiebalie of in het bos zelf of inspireren gasten tijdens een excursie. Om het Voorsterbos in topconditie te houden en de vele bezoekers van het Waterloopbos goed te informeren over onze mooie natuur en bijzondere erfgoed zoeken wij extra vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk beheer Waterloopbos

Wie zoeken wij?

Voor het Voorsterbos wil Natuurmonumenten een zaterdagbeheerploeg op poten zetten. Wij zijn op zoek naar fitte mannen en vrouwen die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan in de natuur. Als beheervrijwilliger help je onder andere met snoei- en maaiwerkzaamheden en het onderhoud van de rasters. Naast de gebruikelijke bosbeheerwerkzaamheden zal deze ploeg ook af en toe in het Waterloopbos aan de slag zijn voor werkzaamheden rondom de modelplaatsen. 

Voor het Waterloopbos zijn twee vrijwilligersvacatures beschikbaar. Wij zoeken gidsen die enthousiast het verhaal van het Waterloopbos kunnen vertellen tijdens excursies/activiteiten. Als vrijwillige excursieleider neem je bezoekers mee op ontdekkingstocht door het bos en laat je ze kennis maken met de bijzondere geschiedenis, de oude modelplaatsen en de bijzondere natuur. 

Daarnaast zoeken wij gastheren en gastvrouwen voor de bemensing van de informatiebalie. Als vrijwilliger bij de informatiebalie geef je de bezoekers een warm welkom, maakt ze wegwijs en geeft informatie over wandelingen, excursies en het werk van Natuurmonumenten. Daarnaast verkoop je producten van Natuurmonumenten. Bezoekers vragen om ons werk te steunen hoort daar ook bij.

Wat heeft Natuurmonumenten te bieden?

Wij bieden een inspirerende en plezierige werkomgeving in een prachtige en unieke omgeving, uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak, goede begeleiding, fijne collega’s, een inwerk/kennismaak periode, kleding van Natuurmonumenten, reiskostenvergoeding en twee keer per jaar een gezellige vrijwilligersdag. 

Doe mee!

Interesse? Neem dan contact op met Vrijwilligerscoördinator Gea Otten, via [email protected].

 

Excursieleider Waterloopbos
Martine Otten
Martine Otten

Boswachter communicatie en beleven