Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help mee als vrijwilliger natuurbeheer in Wolfheze

08 mei 2024 | Ramona Fredriks

Steek jij graag de handen uit de mouwen? En ben je een echt natuur- en buitenmens? Woon je in de buurt van het prachtige natuurgebied Wolfheze en heb je één keer per twee weken tijd op de zaterdagochtend? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer in de zaterdaggroep iets voor jou!

Vrijwilliger natuurbeheer zaterdag Wolfheze

Wat houdt de functie in?

Samen met andere vrijwilligers steek je één keer per twee weken op zaterdag de handen uit de mouwen. De werkzaamheden bestaan met name uit het verwijderen van jonge boomopslag op de heide en het verwijderen van prunus in het bos.

Ook help je mee met het bestrijden van andere exoten zoals Japanse duizendknoop en het maaien van bramenopslag. Met de groep ga je zelfstandig op pad en de werkzaamheden gebeuren in overleg met de boswachter natuurbeheer.

Het team werkt van 9.00 tot 12.00/12.30 uur (inclusief pauze). Het startpunt is de keet aan de Oude Kloosterweg 1 in Wolfheze. Natuurmonumenten zorgt voor handschoenen, werkschoenen en gereedschap.

Natuurgebied Wolfheze

Je werkt in natuurgebied Wolfheze, gelegen in de omgeving van Oosterbeek bij Arnhem. Het heeft één van de oudste bossen van ons land met heide, sprengen en smalle paadjes. Bijzonder vanwege de Wodanseiken en rijke cultuurhistorie.

Wie zoeken wij?

Voor deze vrijwilligersgroep zoeken wij twee extra mensen die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en om in een gezellige groep te werken. Wij zoeken personen die in een straal van maximaal 25 km wonen en bij voorkeur met de fiets naar de locatie kunnen komen.

Informatie en sollicitatie

Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou of heb je vragen? Neem dan contact op met Boswachter Natuurbeheer Martijn Kassenberg, [email protected]

Neem ook een kijkje bij onze andere vrijwilligersvacatures.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks