Nieuws van de boswachter

Unieke wandeling geïnspireerd op 10 schilderijen Wolfheze

24 april 2015 | Susanne Blommaert

Wandel met de boswachter mee door natuurgebied Wolfheze en bekijk hoe de landschappen op bekende schilderijen er in het echt uitzien.

Unieke wandeling geïnspireerd op 10 schilderijen Wolfheze

Landschapsschilders rond 1850 lieten zich inspireren door de Nederlandse natuur. Ook veel mooie plekken in natuurgebied Wolfheze werden op het doek vereeuwigd. Op woensdag 29 april laat de boswachter je die plekken zien. Ga mee met deze mooie, op kunstwerken geïnspireerde natuurwandeling. Inclusief lunch in hotel Wolfheze.


https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/holland-op-zijn-mooist-%E2…;

placeholder

Eeuwenoud landschap


De schilders van de Oosterbeekse en de latere Haagse School waren in de 19e eeuw gefascineerd van de natuur rond Wolfheze en ze legden deze dan ook veelvuldig vast in fraaie schilderijen. Het landschap is na 150 jaar voor een deel nog hetzelfde is als toen de schilders vanuit het hele land hier naartoe trokken. Kom dat meebeleven.


Bekijk Holland op z'n mooist


De schilderijen waar deze wandeling op geïnspireerd is, zijn gemaakt rond 1850. Bekijk ook de tentoonstelling Holland op z'n mooist in het Gemeentemuseum">http://www.gemeentemuseum.nl/tentoonstellingen/holland-op-zn-mooist">Ge… Den Haag en het Dordrechts">https://www.dordrechtsmuseum.nl/tentoonstellingen/holland-op-zn-mooist/… Museum. Daar hangen enkele schilderijen uit de wandeling en nog veel andere mooie landschapskunstwerken!


Historische plekken


Ontdek deze bijzondere plekken, loop langs de restanten van de Duizendjarige den, langs de Wolfhezerbeek en onder de Wodanseiken door. Bekijk de historische plek waar Willem Maris voor het eerst Anton Mauve ontmoette en op de plek waar een schaapskooi door Matthijs Maris en een watermolen door Johannes Bilders werden geschilderd.

placeholder

Boerderij bij Oosterbeek, door CGabriël en JHL de HaasFotograaf: Alice de GrootBron: Gemeentemuseum Den Haag

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo