Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Natuurmonumenten koppelt ‘Natuur Routes’ app aan spaarprogramma SamenGezond van Menzis

05 juni 2014 | Natuurmonumenten

Klanten van Menzis die vanaf nu de app ‘Natuur Routes’ van Natuurmonumenten gebruiken, krijgen hiervoor punten in het SamenGezond spaarprogramma. Een programma van Menzis dat mensen stimuleert gezonder te leven en meer te bewegen.

Natuurmonumenten koppelt ‘Natuur Routes’ app aan spaarprogramma SamenGezond van Menzis

De gebruiker wordt met de ‘Natuur Routes’ app digitaal door de boswachter van Natuurmonumenten op stap genomen in ‘zijn’ gebied. Klanten van Menzis kunnen zich via deze app aanmelden met een specifieke code en de wandelroutes, fietsroutes en vaarroutes beleven. Wanneer ze een route uit de app hebben voltooid krijgen ze digitale punten die ze in de webshop van SamenGezond kunnen besteden. Jakko Mur, online adviseur van Natuurmonumenten: ‘Op deze manier stimuleren we mensen om meer te bewegen. En waar kun je dat nou beter doen dan in de natuur?’

Met het SamenGezond programma wil Menzis een gezonde leefstijl belonen. Rene Wilke, directeur Klant van Menzis: ‘Daar hoort lekker bewegen ook bij, en dat hoeft echt geen topsport te zijn. Iedereen moet immers kunnen kunnen deelnemen.’ Menzis en Natuurmonumenten werken al jaren samen om kinderen in beweging te krijgen en kennis te laten maken met de natuur. De nieuwe ’Natuur Routes’ app is een mooie aanvulling op deze samenwerking.

Over ‘Natuur Routes’

De app van Natuurmonumenten is in een jaar tijd meer dan 100.000 keer gedownload en bevat vandaag de dag 122 routes. Nieuwe routes worden automatisch zichtbaar in de app. De app biedt naast audiotours, foto’s en tekst ook gebiedskaarten. Ook kan de gebruiker een selectie maken van routes bij hem of haar in de buurt en is de optie voor navigatie naar het startpunt aanwezig. Een 3G- of wifiverbinding is tijdens de wandeling, fietstocht of het varen niet nodig, de gebruiker kan de routes van te voren downloaden. Daarbij werkt de app via de gps van de telefoon, de gebruiker weet dus altijd waar hij zich op de route bevindt.

Bekijk hier een actueel overzicht van alle beschikbare routes

Noot voor de pers

Voor meer informatie neem contact op met: Sari Schoo, persvoorlichter, 06-54295248 | s [dot] [email protected] | @SariSaar

Natuurmonumenten
logo