Ga direct naar inhoud
Nieuws

Donderdagavondlezingen

04 oktober 2023

In de sfeervolle Ludenzaal van jachtslot Mookerheide ontvouwt zich een keer per maand op donderdagavond van het winterseizoen 2023/2024 een bijzondere belevenis. Natuurliefhebbers kunnen dan terecht voor boeiende lezingen, georganiseerd door Natuurmonumenten. De avonden beloofden een diepe duik in diverse natuurgerelateerde onderwerpen, waarbij elke maand een nieuw facet van de natuur in de schijnwerpers werd gezet.

lezing jachslot

Op 12 oktober duiken we in de wereld van de roofvogels. Een aantal van deze vogels, de havik, de wespendief, de raaf en de sperwer, worden al meer  dan 50 jaar gevolgd worden door een aantal enthousiaste Groesbeekse vogelaars. Zij nemen ons op deze avond mee in de onderzoeken ze de afgelopen jaren gedaan hebben. Dit leverde een bijzonder tijdsbeeld op en inzicht in de ontwikkelingen van deze vogels in ons gebied. AanmeldenOp donderdag  9 november verzorgt professioneel natuurfotograaf Bob Luijks een basiscursus natuurfotografie, met speciale aandacht voor het herfst- en winterseizoen. 

Aanmelden

De laatste lezing van het jaar, op 7 december, nam de gasten mee terug in de tijd naar de betoverende jugendstil-periode, waarin de natuur haar stempel drukte op kunst en architectuur. Aanmelden

Bij aankomst werden de gasten verwelkomd met dampende kopjes koffie en thee, het begin van een boeiende avond. Aanmelding voor deze avonden is verplicht en kan via de linken hierboven bij de desbetreffende lezing.