Ga direct naar inhoud
Nieuws

Interview met Manon Veldhuis

29 september 2023 | Dianne de Visser

Mijn naam is Manon Veldhuis en sinds kort ben ik als Boswachter Communicatie & Beleven aangesloten bij het Natuurmonumenten-team Noordoost-Brabant & Rijk van Nijmegen.

Manon Veldhuis

Ik woon in Nijmegen Oud-West, op loopafstand van het station, van waaruit het slechts 8 minuten treinen is naar de prachtige Mookerheide. Ik zal hier regelmatig te vinden zijn, want ik ga mij voornamelijk bezighouden met de communicatie rond de restauratie en opening van het Jachtslot Mookerheide. Momenteel wordt dit Jachtslot zorgvuldig gerestaureerd. Het eerste deel (voormalige kapel) is afgelopen juli door de horeca-exploitant betrokken en sindsdien geopend voor publiek. Naar verwachting is de restauratie van het vernieuwde en iconische Jachtslot Mookerheide medio november 2023 geheel afgerond, een heugelijk moment!  

In mijn vrije tijd wandel ik veel in de bossen tussen Berg en Dal en Beek en ga ik graag (winter)kamperen op natuurkampeerterreinen. Met ons gezin wandelen we graag in de Franse Alpen of in Schotland, maar komen we ook regelmatig op Vlieland en Schiermonnikoog. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe functie, het is feitelijk een droombaan: meewerken aan natuurbehoud én het bewaken van ons erfgoed in het prachtige Rijk van Nijmegen. Ook kijk ik uit naar het samenwerken met onze vrijwilligers van de moestuin en kassen, maar ook met onze samenwerkingspartners, zoals de horeca, de natuurbegraafplaats en pluktuin Zelfgeplukt. Spreek me gerust aan als je vragen heeft over het landgoed in het algemeen of over het Jachtslot in het bijzonder: er is veel te beleven!
Groet van Manon Veldhuis

Dianne de Visser