Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ledenraad

Natuurmonumenten is een landelijke vereniging, die regionaal geworteld is. Dit geldt zowel voor de 12 ledencommissies als de werkorganisatie.

Ledenraad

De leden van de ledencommissies vormen samen de ledenraad. Tijdens de vergaderingen van de ledenraad denkt, praat en beslist de raad over de hoofdlijnen van het beleid. Daarnaast verleent de ledenraad het bestuur elk jaar al dan niet decharge over het gevoerde beleid en benoemt hij bestuursleden. De leden van de ledencommissies dragen hier aan bij door deze vergaderingen vooraf te bespreken en waar mogelijk actief op zoek te gaan naar de meningen en wensen van leden in hun gebied.

De ledenraad bestaat uit minimaal 65 en maximaal 90 leden. Het aantal zetels in een ledencommissie wordt bepaald door het aantal leden in de desbetreffende regio. In principe geldt een evenredige vertegenwoordiging, met een minimum van vijf leden. Elke vier jaar wordt de zetelverdeling, indien nodig door wijziging van het aantal leden, aangepast. Leden kiezen een afgevaardigde voor vier jaar. Een afgevaardigde is één keer herkiesbaar en is zodoende maximaal acht jaar achter elkaar lid van de ledencommissie. 

Vergadering ledenraad 4 juli 2020

Op zaterdag 4 juli 2020 wordt de eerstvolgende vergadering van de ledenraad gehouden.

Vanwege het kabinetsbesluit omtrent het Corona-virus zijn we genoodzaakt om onze ledenraad te verplaatsen van 16 mei naar 4 juli. Wij onderzoeken de mogelijkheid om als ledenraad ‘online’ te vergaderen indien het op 4 juli nog niet mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen.

Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Jaarverslag en jaarrekening 2019
  • Profiel vacature bestuur
  • Zetelverdeling

De vergadering vindt plaats in Antropia Cultuur- en Cogrescentrum te Driebergen van 11.00 uur tot ca. 16.00 uur.

Leden van de vereniging kunnen de vergadering van de ledenraad bijwonen door zich uiterlijk twee weken voorafgaand aan de vergadering aan te melden (graag vermelden naam en lidmaatschapsnummer) via de email [email protected]

Notulen ledenraad

Kijk hier voor de notulen van de ledenraadvergadering (mei 2019).

 

logo