Ga direct naar inhoud

Vacature coördinator beheervrijwilligers

'De Bergkevers' zijn niet meer weg te denken van de Sint-Pietersberg. Zij zorgen dat de paden begaanbaar blijven, snoeien, repareren hekken, plaatsen borden en verwijderen houtopslag en exoten. Als coördinator ben je hèt aanspreekpunt van 'de Bergkevers'.

bergkevers in actie

Ben jij de vrijwilliger die............

  • graag buiten bezig is?
  • 1 dag in de week beschikbaar is?
  • communicatief vaardig is?
  • goed is in plannen en organiseren?
  • een klein team kan aansturen?
  • geeft om de natuur op de Sint-Pietersberg?
  • een beetje handig is?

Kennis van flora & fauna is een pré maar zeker geen ‘must’, dit leren we je!

Dan zoeken we jou!

De functieomschrijving

Als coördinator van de 'de Bergkevers', ben je het aanspreekpunt van de beheervrijwilligers op de Sint-Pietersberg. Samen met de boswachter natuurbeheer, plan je de werkzaamheden en zorg je ervoor dat er één dag in de week natuurbeheerwerkzaamheden op een goede en veilige manier worden uitgevoerd. Eén keer in de maand pakken jullie, samen met de boswachter natuurbeheer, de grotere klussen aan. 

Vrijwilligerswerk, wat krijg je ervoor? 

Als vrijwilliger bij Natuurmonumenten zet je je samen met 9000 anderen in voor een natuurrijker Nederland. Je bent onderdeel van misschien wel het gezelligste team van het land en mag werken in één van de mooiste natuurgebieden! Je hebt de mogelijkheid trainingen te volgen passend bij je werkzaamheden zoals veldhulpverlening, kettingzagen en bosmaaien. Ook kun je cursussen volgen over de geschiedenis en de bijzondere natuur van de Sint-Pietersberg. 

Natuurlijk stellen wij kleding, gereedschap en informatie beschikbaar en begeleiden wij jou bij de activiteiten. Regelmatig organiseren we gezellige activiteiten om elkaar en het gebied beter te leren kennen. Woon je net buiten Maastricht? Reiskosten worden vergoed. Via een wekelijkse nieuwsbrief houden we alle 120 vrijwilligers verbonden aan de berg op de hoogte van de ontwikkelingen in het gebied.

Lees hier meer over werken als vrijwilliger bij Natuurmonumenten.

Lijkt het je wat? 

Wil je er meer van weten? Neem dan contact op!

stuur een mail naar [email protected]

bergkevers op pad