Ga direct naar inhoud

Weleda en Natuurmonumenten

Tien jaar geleden sloegen Weleda en Natuurmonumenten de handen ineen om de natuur in Nederland te beschermen en verder te ontwikkelen. Intussen zijn al mooie resultaten bereikt, maar er is nog steeds werk aan de winkel. De biodiversiteit in Nederland gaat nog altijd flink achteruit, en daar wil Weleda samen met Natuurmonumenten ook de komende jaren wat aan doen.

Partner Weleda

Teruggeven aan de natuur

Ook de komende jaren is het beschermen van de biodiversiteit het centrale thema van het partnership. Voor Weleda is het behoud van biodiversiteit onlosmakelijk verbonden met de missie van het bedrijf. Weleda geeft de gift van de natuur door aan de mens. Dit doet Weleda met verzorgingsproducten voor het hele gezin die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten. Om te voorkomen dat de grondstoffen uitgeput raken, ziet Weleda het als haar verantwoordelijkheid om de natuur te beschermen en terug te geven aan de natuur.

Samen sterk voor biodiversiteit

Meer biodiversiteit draagt bij aan schoon water, vruchtbare grond en een stabiel klimaat. Samen met Natuurmonumenten zetten we ons al 10 jaar in voor het behoud van én het ontwikkelen van de natuur. In 2023 zetten we ons in voor voldoende en schoon water voor mens en natuur op Marker Wadden, het nieuwste stukje Nederland en een uniek natuurgebied. De natuureilanden worden door Natuurmonumenten aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit omvangrijke project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze groep eilanden komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Het resultaat? Een natuurparadijs voor vissen en vogels.

Elkaar versterken

Voor meer nieuwe natuur voeren Natuurmonumenten en Weleda samen campagne. We versterken elkaar als duurzame partij en ondersteunen elkaar om onze missies, uitingen en producten onder de aandacht te brengen bij de consument.

Weleda logo