Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bezoekerscentrum De Wieden vanaf 18 december tot 1 april gesloten

29 november 2023 | Angela Roelofs

In verband met een verbouwing is bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster van 18 december tot 1 april gesloten. De populaire vlonder- en laarzenpaden blijven voor wandelaars geopend. Er wordt met veel enthousiasme gewerkt aan een nieuw natuurcentrum voor jong en oud. Een spannende verbouwing die op het punt staat te beginnen.

Bezoekerscentrum De Wieden

Bezoekerscentrum De Wieden, dat jaarlijks vele natuurliefhebbers en toeristen trekt, zal een compleet nieuwe, moderne inrichting krijgen waarbij het beleven van de adembenemende natuur en rijke cultuurhistorie van De Wieden centraal staat. Begin april zal het nieuwe bezoekerscentrum feestelijk geopend worden en kunnen alle bezoekers er weer terecht om de schoonheid van De Wieden zelf te ontdekken!

Het bezoekerscentrum, gelegen in Sint Jansklooster, is hét startpunt voor het verkennen van het mooie, waterrijke landschap van De Wieden. Jaarlijks worden hier talloze wandelingen en fietstochten gemaakt en stappen mensen in de zomer dagelijks aan boord van de Ecowaterbus of bij één van onze vaarexcursies. Naast toeristen en dagjesmensen ontvangt het bezoekerscentrum ook veel schoolklassen voor natuureducatie en bedrijven die willen vergaderen midden in de natuur.

Om al deze activiteiten te faciliteren is een complete herinrichting van het terrein van het bezoekerscentrum noodzakelijk. Het doel is om bezoekers de natuur van De Wieden nog beter te laten ervaren en ze te laten kennismaken met het werk van Natuurmonumenten in De Wieden, waarbij nauw samengewerkt wordt met lokale rietsnijders en pachters. Met deze grootschalige verbouwing van bezoekerscentrum De Wieden zet Natuurmonumenten een belangrijke stap om het publiek nog meer te betrekken bij het behoud van dit unieke natuurgebied.  

Angela Roelofs