Ga direct naar inhoud
Nieuws

De Ecowaterbussen varen weer door De Wieden!

20 april 2022 | Lida Blok

Uniek in Nederland:  met de fiets op de boot, dwars door het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Vanaf zaterdag 23 april pendelen de fluisterstille ecowaterbussen weer twee maal daags vanaf het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster heen en weer naar het pittoreske Zuiderzeestadje Blokzijl en naar waterdorp Giethoorn.

Ecowaterbus national park Weerribben-Wieden

 

 

 

De waterbussen starten in de ochtend bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en varen naar Blokzijl en Giethoorn. Na een korte stop varen de boten aan het eind van de ochtend hetzelfde traject in omgekeerde richting.

Ook in de middag starten de waterbussen weer bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en varen naar Blokzijl en Giethoorn. Na een korte stop wordt het traject aan het eind van de middag in omgekeerde richting gevaren.

Kaartverkoop

Koop je kaartje op de dag zelf vanaf 10:00 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster op dinsdag t/m zondag. Kaartverkoop op maandagen en bij de opstappunten in  Blokzijl of Giethoorn kan bij de schipper. Bij de schipper kan alléén met contant geld betaald worden. Er is geen mogelijkheid om aan boord bij de schipper contactloos te betalen.

Opstaplocaties

  • St. Jansklooster: Beulakerpad 1, Bezoekerscentrum De Wieden
  • Giethoorn: Beulakerweg 137, bij de benzinepomp Beulakerweg 137, Giethoorn
  • Blokzijl: Juliana van Stolbergstraat 1, bij school 'De Schutsluis'

Vertrektijden

De actuele vertrektijden zijn te vinden op natuurmonumenten.nl/ecowaterbus.

Lida Blok