Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom in de Kerstvakantie lekker blubberen!

12 december 2022

Durf jij te lopen over drijvend land? Houd je van zwarte modder aan je laarzen? Kun je jezelf het water over trekken op een ijzeren vlot? Als je blij wordt van zo’n avontuur kun je bij Bezoekerscentrum De Wieden op ontdekkingstocht. Hier is een rugzak voor de Blubber-de-blup-moeras-ontdektocht te huur. Daarin zitten een verrekijker, loepjes, een spiegel, een houten verzameldoosje en grappige opdrachten.

trekpontje laarzenpad

Liever de lucht in? Beklim de super bijzondere houten trap van de watertoren in Sint Jansklooster. Tel alle 207 treden tot je boven bent. Kijk dan vanaf 45 meter hoogte in het rond. De torenwachters laten je alles zien!

Praktische informatie

De moeras-ontdektocht is 3 km lang en vanwege het vele water geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Als er ijs ligt kan de route met de vlotjes niet gebruikt worden. De ontdekkingstocht duurt ongeveer 1,5 uur. Starten kan op de dagen dat het bezoekerscentrum open is tussen 12 en 14:30 uur. Kosten zijn € 10,00 per gezin, leden van OERRR en Natuurmonumenten betalen € 7,00. Honden zijn niet toegestaan.

Je kunt de toren beklimmen op donderdag 5 en zaterdag 7 januari 2023 van 12:15- 15:30 uur. Parkeer voor een bezoek aan de toren bij het bezoekerscentrum en loop langs het kunstwerk van Evert van Benthem in een kwartier naar de toren in het dorp. Klik hier voor meer informatie over de watertoren.

Openingstijden van Bezoekerscentrum De Wieden in de kerstvakantie

In de tweede week van de kerstvakantie is het bezoekerscentrum ’s middags open op dinsdag t/m zondag tussen 12 en 16 uur. De paden achter het bezoekerscentrum zijn ook buiten de openingstijden toegankelijk. Adres: Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster.