Over Natuurmonumenten

Pers

Op deze pagina vind je een overzicht van de laatste persberichten van Natuurmonumenten.

Onze afdeling Ledenservice is te bereiken op werkdagen op 035 - 655 99 11 en via social media.

Onze afdeling Persvoorlichting is bereikbaar voor vragen van journalisten op nummer 035-655 9988.

Onze afdeling Public Affairs is voor vragen over landelijke politiek en landelijk beleid bereikbaar op 035 - 655 97 12.

 • 13 JULI 2018 | Marjolein Koek

  Albert Heijn, Natuurmonumenten en AH-aardappeltelers laten akkerranden bloeien

  Partijen slaan handen ineen voor biodiversiteit -
  Albert Heijn, Natuurmonumenten en de vaste AH-aardappeltelers ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst om biodiversiteit te bevorderen. Ze zijn de samenwerking begonnen door akkers in te zaaien met bloemen en kruiden. De akkerranden staan inmiddels in bloei en trekken veel soorten insecten en vogels aan.

 • 10 JULI 2018 | Marjolein Koek

  Persbericht: Leg de rekening van het klimaatbeleid niet bij onze natuur

  Het voorstel voor de hoofdlijnen van een klimaatakkoord dat vandaag werd gepresenteerd, is een goede basis om op voort te bouwen. Maar Natuurmonumenten, de Vogelbescherming en het Wereld Natuur Fonds maken zich ook zorgen. Directeur Natuurmonumenten Teo Wams: “We mogen de rekening van het klimaatbeleid niet neerleggen bij ons landschap en onze kwetsbare natuur”.

 • 20 JUNI 2018 | Dieuwertje Penders

  Erfgoed beter beschermd door hernieuwde samenwerking

  Natuurmonumenten en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gaan intensiever samenwerken. Natuurmonumenten is Nederlands grootste particulier erfgoedbeschermer en ziet in de RCE een onmisbare partner op gebied van bescherming en behoud van en kennis over erfgoed.

 • 15 JUNI 2018 | Dieuwertje Penders

  Natuurbehoud is een dienst, betaal boeren daarvoor

  Als we meer ruimte voor natuurwaarden willen is het onterecht om daar alleen boeren op aan te spreken, schrijven landbouwbestuurder Marc Calon en Marc van den Tweel van Natuurmonumenten samen.

 • 13 JUNI 2018 | Dieuwertje Penders

  Minister Van Engelshoven verblijdt Natuurmonumenten met erfgoedsubsidie

  Historisch landgoed Keunenhuis en het Waterloopbos krijgen een extra bijdrage van het Rijk voor renovatie. . Natuurmonumenten is verheugd over de extra bijdragen. ‘Nu kunnen we een vliegende start maken en de restauratieplannen voor het Keunenhuis en het Waterloopbos daadwerkelijk ten uitvoer brengen.'

 • 04 JUNI 2018 | Marjolein Koek

  Lotte (11) helpt de bij en verandert 800m2 in bloemrijke natuur

  Kort geleden meldde Natuurmonumenten dat het slecht gaat met insecten in Nederland. Daarom riep OERRR alle kinderen op in hun eigen omgeving bijen een serieuze kans geven. Lotte (11) zag de oproep en ging meteen aan de slag. Resultaat: stichting Klimaatneutraal IJsselstein, gemeente IJsselstein en Lottes school De Tandem, werken nu samen om de bij – en andere insecten - te redden. Op 4 juni zaaien ze een veld van maar liefst 800m2 in met bloemzaad.

 • 01 JUNI 2018 | Marjolein Koek

  Persbericht: Nieuwe GLB: Gemiste kans op duurzaam perspectief voor boer en natuur

  Vandaag presenteert de Europese Commissie de nieuwe wetsvoorstellen voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dit beleid gaat in 2021 van start. De komende maanden wordt door Europese lidstaten en parlement, in zowel Brussel als Den Haag, onderhandeld over het voorstel. Natuur- en milieuorganisatie in Europa en Nederland zijn teleurgesteld: bescherming van natuur en biodiversiteit zijn in de wetsvoorstellen slecht geregeld. Zij doen daarom een dringende oproep aan minister Schouten (ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit) om ervoor te zorgen dat het GLB daadwerkelijk wordt ingezet voor een landbouw die opereert in evenwicht met natuur en dit alsnog te verankeren in de nieuwe wetsvoorstellen.

 • 23 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Reekalf doodgebeten door loslopende hond

  Woensdagochtendochtend was het weer zover: een loslopende hond in een natuurgebied die zijn jachtinstinct volgt. Gevolg: een achtervolging en een doodgebeten reekalf. Het incident vond plaats in Salland, in natuurgebied De Sprengenberg van Natuurmonumenten. De boswachters van Natuurmonumenten zijn boos over dit onnodige leed. ‘Regels zijn er niet voor niets. Gun wilde dieren hun rust en leefgebied. Doet u dit niet, dan is de boete voor u.’

 • 23 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Barbara Hellendoorn nieuwe manager Marketing & Communicatie Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten verwelkomt Barbara Hellendoorn-Mineur (1967) als manager Marketing & Communicatie. Op 27 augustus maakt zij de overstap. Hellendoorn volgt Iris Herder op, die op 1 april uit dienst trad. Haar carrière kenmerkt zich door een grote maatschappelijke betrokkenheid en liefde voor het fondsenwervingsvak.

 • 19 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Eilanderboeren tekenen voor gezonde toekomst Schiermonnikoog

  Boeren, Natuurmonumenten en gemeente Schiermonnikoog sluiten zaterdagmiddag een deal voor een gezonde toekomst voor de zeven boerenbedrijven én de natuur op het eiland.