Word lid
Over Natuurmonumenten

Pers

Op deze pagina vind je een overzicht van de laatste persberichten van Natuurmonumenten.

Onze afdeling Ledenservice is te bereiken op werkdagen op 035 - 655 99 11 en via social media.

Onze afdeling Persvoorlichting is bereikbaar voor vragen van journalisten op nummer 035-655 9988.

Onze afdeling Public Affairs is voor vragen over landelijke politiek en landelijk beleid bereikbaar op 035 - 655 97 12.

 • 23 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Reekalf doodgebeten door loslopende hond

  Woensdagochtendochtend was het weer zover: een loslopende hond in een natuurgebied die zijn jachtinstinct volgt. Gevolg: een achtervolging en een doodgebeten reekalf. Het incident vond plaats in Salland, in natuurgebied De Sprengenberg van Natuurmonumenten. De boswachters van Natuurmonumenten zijn boos over dit onnodige leed. ‘Regels zijn er niet voor niets. Gun wilde dieren hun rust en leefgebied. Doet u dit niet, dan is de boete voor u.’

 • 23 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Barbara Hellendoorn nieuwe manager Marketing & Communicatie Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten verwelkomt Barbara Hellendoorn-Mineur (1967) als manager Marketing & Communicatie. Op 27 augustus maakt zij de overstap. Hellendoorn volgt Iris Herder op, die op 1 april uit dienst trad. Haar carrière kenmerkt zich door een grote maatschappelijke betrokkenheid en liefde voor het fondsenwervingsvak.

 • 19 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Eilanderboeren tekenen voor gezonde toekomst Schiermonnikoog

  Boeren, Natuurmonumenten en gemeente Schiermonnikoog sluiten zaterdagmiddag een deal voor een gezonde toekomst voor de zeven boerenbedrijven én de natuur op het eiland.

 • 18 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Karin van den Burg nieuwe manager Human Resources Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten verwelkomt Karin van den Burg-Diepenmaat als nieuwe manager Human Resources. Zij gaat per 1 juli aan de slag . Met van den Burg kiest Natuurmonumenten voor een bevlogen HR-professional, met een jarenlange ervaring als HR-bestuurder binnen een breed spectrum aan organisaties.

 • 18 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Van den Tweel treedt toe tot bestuur Nationale Monumentenorganisatie

  Marc van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten, is zojuist benoemd als bestuurslid van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo). De organisatie beheert monumenten die buiten bereik van overheid en bestaande organisaties vallen. ‘Als grootste particuliere beschermer van natuur en cultureel erfgoed wil Natuurmonumenten haar bijdrage leveren om de erfschatten die ons land rijk is veilig te stellen. '

 • 14 MEI 2018 | Dieuwertje Penders

  Ook in Nederland dramatische afname van insecten

  ’s Graveland - Wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Natuurmonumenten toont aan dat ook in Nederland het aantal insecten dramatisch afneemt. Op basis van metingen en analyses over de afgelopen decennia blijken afnamen van 54% (nachtvlinders) tot zelfs 72% (loopkevers) in natuurgebieden. Daarmee laten deze groepen insecten net als in recente Duitse, Franse, Engelse en Nederlandse onderzoeken een dramatische achteruitgang zien. En dat is erg: het is een grote aanslag op de kringloop van het leven.

 • 18 APRIL 2018

  Stop de verstening van Nederland: de bijenbrigade van OERRR komt in actie!

  Op woensdag 18 april geeft OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, het startschot voor het reddingsplan “help de bij.” Overal in Nederland worden, naast de 205.000 kinderen van OERRR, kinderen opgeroepen zich aan te sluiten bij de bijenbrigade om met eenvoudige stappen in hun eigen omgeving de bij een serieuze overlevingskans te geven. Dat is ontzettend hard nodig. Nederlandse tuinen verstenen in rap tempo en daarmee dreigt een regelrechte ramp voor de bijen.

 • 06 APRIL 2018

  Boswachters zijn steeds meer rotzooi zat

  Boswachters van Brabants Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer togen vandaag met enkele aanhangers vol met afval, gevonden in de natuur, naar het provinciehuis in Den Bosch. Met deze actie vragen ze aandacht voor problemen in het buitengebied zoals afvaldumpingen, maar ook andere illegale activiteiten die de veiligheid in het buitengebied bedreigen en de natuur(beleving) verpesten.

 • 13 MAART 2018 | Dieuwertje Penders

  Boswachter-ergernis nummer 1: zwerfafval in de natuur

  Iedere schoonmaakactie is goed voor honderden kilo’s troep: plastic, blik en ballonnen. Slecht voor de natuur en slecht voor het humeur van boswachters, natuurliefhebbers en de kinderen van OERRR. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de aanpak van zwerfafval en statiegeld. Natuurmonumenten hoopt dat de staatssecretaris de ambitie opschroeft. ‘Neem blikafval in het besluit mee en begin onmiddellijk met statiegeld op plastic flesjes. '

 • 07 FEBRUARI 2018

  Het Brabantse landschap moet meer gekoesterd worden

  Om het landschap te beschermen moet het een belangrijke plek krijgen in de omgevingsvisies van provincie en gemeenten.