Nieuws van de boswachter

Onvergetelijke zomeractiviteiten in De Wieden

09 augustus 2021 | Lida Blok

Bekijk als een ooievaar De Wieden vanuit de lucht of geniet van het kleurrijke avondlicht op het water. Ontmoet levensgrote insecten en zoek zelf waterdiertjes. De laatste weken van de zomervakantie zijn er activiteiten die je niet snel vergeet.

ooievaar

Alle dagen zijn er heerlijke vaarexcursies door De Wieden. Op woensdagavonden 11 en 18 augustus  zijn er ook  sfeervolle avondexcursies in open boten. Dichterbij de natuur kun je niet komen!

Op woensdagen en zaterdagen kun je - net als een ooievaar - vanaf grote hoogte het Wiedenlandschap bekijken. Beklim de 207 treden van de spectaculaire trappen van de watertoren in Sint Jansklooster en geniet van het uitzicht!

Op woensdag 18 augustus is er een grappige voorstelling van de Big Bugs. Dat wil je niet missen! Combineer de voorstelling met de WiedenWaterWereld. Een OERRR-activiteit waarmee kinderen op zoek gaan naar de echte waterdiertjes.

Wil je een bezoekje aan Giethoorn combineren met fietsen en varen? Fiets dan vanaf Sint Jansklooster een prachtige tocht dwars door De Wieden naar Giethoorn en vaar om 15:30 uur weer met de ecowaterbus terug naar het bezoekerscentrum in  Sint Jansklooster. Of andersom. Je vertrekt om 11:00 uur met de boot naar Giethoorn en fietst terug op je eigen moment.

Op de pagina van Bezoekerscentrum De Wieden staan de linkjes naar al deze activiteiten en wat er nog meer mogelijk is.

 

 

 

Lida Blok
logo