Ga direct naar inhoud
Nieuws

Samenwerking Hoeve Beukers en Natuurmonumenten De Wieden

26 september 2016 | Natuurmonumenten

Rond Hoeve Beukers zijn overal paarden te vinden, maar ook vogels!

Samenwerking Hoeve Beukers en Natuurmonumenten De Wieden

Landbouw en moerasnatuur

In het verleden lag Hoeve Beukers midden in een landbouwgebied. Sinds 2011 ontwikkelt en beheert Natuurmonumenten hier moerasnatuur dat dient als buffer voor de bijzondere trilvenen die er ten noorden van liggen. Een gedeelte van deze gronden zijn vanuit Natuurmonumenten verpacht aan hoeve Beukers. De boerderij is nu een manege en op de drogere gronden grazen de paarden.

Vogelparadijs

Vogels hebben de nieuwe natuur ook al ontdekt. Blauwborst, rietzanger, kievit en tureluur broeden in dit vogelparadijs. Lepelaars zoeken er naar voedsel. In de winter bivakkeren eenden als pijlstaart, smient, taling, slobeend, wilde eend en krakeend. En de gebouwen op de hoeve zijn ideaal voor boerenzwaluwen. Dankzij de vele insecten die ook op de paardepoep afkomen. En de paarden vinden het allang best; zij hebben geen last van ongedierte.

placeholder

Hoeve Beukers

Ben je op zoek naar pensionstalling, rijlessen voor jong en oud, (dag)kampen, een leasepaard of pony, kinderfeestjes of gewoon een plek om een kop koffie te drinken? Hoeve Beukers is ook een zorgboerderij en een plek voor beschermde dagbesteding. Lees meer

kom wandelen

Hoeve Beukers ligt aan de Zomerdijk in Wanneperveen. Achter de Bakkerskooi, de eerste aankoop van Natuurmonumenten in De Wieden. Iets verder, bij Doosje, beleef je De Wieden optimaal door het Kiersche Wijdepadof het Veenweidepad te wandelen.

placeholder
Natuurmonumenten