Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden speelnatuur van OERRR bijna afgerond

20 december 2021 | Gina Bisschop

De werkzaamheden in speelnatuur van OERRR zijn bijna klaar. De wandelroutes door de schapenweide bij het bezoekerscentrum zijn weer toegankelijk. Naar verwachting gaan de poorten van de nieuwe speelnatuur open in het voorjaar.

Speelnatuur van OERRR Dwingelderveld

Bij het bezoekerscentrum lag al speelnatuur met een waterplas, wilgenhuttendorp en waterpomp. Maar de speelnatuur heeft een flinke upgrade gekregen. Er is een kleiglijbaan gerealiseerd, de huidige waterpomp is vervangen door een nieuwe die ook goed te gebruiken is voor kinderen in een rolstoel en door de gehele speelnatuur zijn halfverharde paden aangelegd. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen kan meespelen, ook kinderen met een beperking.

Waterpomp met watergoot

De waterpomp met watergoot in speelnatuur van OERRR Dwingelderveld

Iedereen speelt mee

Met alle aanpassingen willen we het spelen in de speelnatuur toegankelijk maken voor iedereen. De watergoot is deels op hoogte voor kinderen in een rolstoel en er is een doorrijdplekje gecreëerd bij het water, zodat niemand met droge voeten of banden thuis komt. Vies worden gegarandeerd!

Nog even geduld…

De speelnatuur blijft nu nog even gesloten zodat de paden goed kunnen uitharden en de nieuw ingezaaide stukken de tijd krijgen om groen te worden. In april zal de officiële opening zijn.

Naar verwachting gaan de toegangspoorten in het voorjaar al wel open en kan er naar hartenlust gespeelt worden. Iedereen die lid is van OERRR kan gratis naar binnen. Voor niet-leden vragen we een bijdrage van €1,50. Lid worden kan ter plekke aan de balie van het bezoekerscentrum.

G. Fieten
Gina Bisschop