Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Tips in Bezoekerscentrum Dwingelderveld

 • schapen, herder en hond op het Dwingelderveld
  Tip

  Schaapskudde Achter 't Zaand

  Er bestaat al heel lang een gelukkige verbintenis tussen schapen, herder en hond. In schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee, aan de rand van het Dwingelderveld, is dat nog steeds zo.

 • Interieur vrijwilligers- en inforuimte
  Tip

  Vrijwilligers- en inforuimte Achter 't Zaand

  Schaapskudde, herder en hond, demonstraties vachtvilten en spinnen, Lammetjesdag…. het borrelt en bruist bij schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee aan de rand van het Dwingelderveld.

 • Excursie op aanvraag
  Tip

  Op stap met je eigen gezelschap

  Neem je familie, vriendengroep, collega's of buren mee voor een wandeling, fietstocht of huifkartocht in het Dwingelderveld onder leiding van een deskundige gids. Vraag nu een excursie op maat aan en geniet van de mooie natuur!

 • Paul Mentink en Harm Echten
  Tip

  'Onze Vogels' in het Dwingelderveld

  Natuurliefhebbers Paul Mentink en Harm Echten hebben de handen ineengeslagen en dit resulteert in een indrukwekkende expositie; ‘Onze Vogels’. De expositie bestaat uit tekeningen van vogels gemaakt door Harm en teksten uit het boek; ‘Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar’, geschreven door Paul. De expositie is te bezichtigen van 10 november 2018 tot eind april 2019 in bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

 • Wereld van OERRR
  Speurtocht

  Wereld van OERRR Dwingelderveld

  Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld is een leuke speurtocht verkrijgbaar die kinderen op een andere manier naar hun omgeving laat kijken. Kom langs en ervaar 'De Wereld van OERRR'. Het zal je verrassen!

 • Schapen Dwingelderveld
  Tip

  Bezoek de schaapskooien bij Dwingelderveld

  Kom schapen kijken bij het Dwingelderveld. Er zijn verschillende schaapskooien in de buurt.

 • Speelnatuur Dwingelderveld
  Tip

  Speelnatuur Dwingelderveld

  Bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld is sinds kort een nieuwe speurtocht verkrijgbaar die kinderen op een andere manier naar hun omgeving laat kijken. Kom langs en ervaar 'De Wereld van OERRR'. Het zal je verrassen!

 • Speurtocht Dierenmanieren
  Speurtocht

  Speurtocht Dierenmanieren - Dwingelderveld

  Tijdens deze speurtocht leer je handige trucs van dieren, zoals voedsel vinden in het bos, je verstoppen voor de vijand en lekker warm blijven.

 • Kompastocht Dwingelderveld
  Speurtocht

  Kompastocht Dwingelderveld

  Met een speurkaart en kompas zoek je de weg door het Nationaal Park Dwingelderveld. Neem je (groot)ouders mee op ontdekkingstocht in de natuur.

 • logo