Ga direct naar inhoud
Nieuws

Neem een uniek kijkje in de Kraamkamer

09 april 2021 | Léon van Grondelle

Neem een kijkje in de kraamkamer van De Buitenplaatsen met Luc Hoogenstein, bioloog en boswachter ecologie bij Natuurmonumenten. Laat je in deze unieke online lezing van ongeveer anderhalf uur meenemen naar het ontluikende jonge leven in de natuur.

Kraamkamer ree met kalf - GettyImages

Op de Buitenplaatsen vinden de verschillende bijzondere dieren hun thuis. In het broedseizoen zijn dieren extra kwetsbaar. De dieren op de buitenplaatsen hebben hier nog de ruimte om te wonen. Luc neemt je mee naar het ontluikende jonge leven in de Gooi en Vechtstreek.

We nemen een kijkje bij de dassen, gaan op zoek naar reeën, bezoeken bijenhotels en we gluren in de nesten van aalscholvers. Ook krijg je het verhaal te horen achter de vele nestkasten die op Boekesteyn en Schaep & Burgh hangen.

Winnaar Groene Camera

Luc kennende kun je mooie foto’s bij het verhaal verwachten: Luc was in 2019 de winnaar van de Groene Camera, de prijs voor de beste natuurfotograaf van Nederland en België.

Meer online lezingen bijwonen?

Vind je het leuk om meer online lezingen bij te wonen en zo nog meer te weten te komen over bijvoorbeeld de bijzonder wereld van de vogels en of insecten? Klik dan op vogels of insecten voor de mogelijkheden.

Hoe reserveer je een plekje?

Boek een ticket voor deze interessante online lezing op donderdagavond 15 april om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via: Kraamkamer op De Buitenplaatsen

Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online lezing. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen.

L. van Grondelle
Léon van Grondelle