Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe bloemenweide op Boekesteyn is geopend!

25 juni 2019

Een veld vol bloemen, 150 kinderen, drie enorme insecten en vijftig koolwitjes. Dat vormde het recept voor de opening van de nieuwe bloemenweide bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland op woensdag 12 juni.

Opening bloemenweide Boekesteyn

Drie vrijwilligers van de vlinderwerkgroep klopten aan met het idee voor een bloemenweide om de vlinders op de buitenplaatsen een handje te helpen. Eind maart hielpen maar liefst zestien schoolklassen Natuurmonumenten om deze in te zaaien. Met zelfgemaakte zaadbommetjes toverden ze de bijna vijf hectare grote akker om in een bloemenzee. Het resultaat konden alle aanwezigen met eigen ogen bewonderen.

Vijf winnende gedichten

Directeur van Natuurmonumenten Marc van den Tweel maakte de prijswinnaars bekend van de gedichtenwedstrijd onder scholen. De vijf winnende schoolklassen waren bij de opening aanwezig. Vol trots droegen de kinderen hun gedichten over bloemen en insecten voor. Deze gedichten krijgen een plekje op de insectenhotels in de bloemenweide, zodat iedereen ervan kan meegenieten.

Opening bloemenweide Boekesteyn

Daarna was het tijd voor de echte opening en werden alle aanwezigen door drie reusachtige insecten naar de plek geleid waar het om ging: de bloemenweide! Hier werden met hulp van de kinderen het naambord onthuld en vijftig koolwitjes van de Vlinderstichting losgelaten.

Kom je kijken?

Benieuwd naar het resultaat? Kom snel een kijkje nemen! Er loopt een prachtig slingerpad door de hele bloemenweide, waarbij je onderweg kunt genieten van de duizenden bloemen en insecten.

Opening bloemenweide Boekesteyn

Wat kun je zelf doen?

Het valt veel mensen op: insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Daarom vraagt Natuurmonumenten iedereen om plaats te maken voor wilde bloemen. Langs wegen, in tuinen en op het platteland. Waar wilde bloemen zijn, zijn insecten. Waar wilde bloemen zijn, is natuur. Zaai wilde bloemen in je eigen tuin of zet samen je buurt in bloei.

Meer bloemen