Ga direct naar inhoud
Nieuws

Helaas is speelnatuur gesloten

09 augustus 2022 | Otto de Kat

Het is enorm balen, zeker midden in de zomervakantie, maar we moeten de deuren van Speelnatuur sluiten. De reden hiervoor zijn meldingen van zwemmersjeuk van kinderen die in het water hebben gespeeld. Niet schadelijk voor de gezondheid, maar vooral heel vervelend omdat het enorm jeukt.

speelnatuur

Het is enorm balen, zeker midden in de zomervakantie, maar we moeten de deuren van Speelnatuur sluiten. De reden hiervoor zijn meldingen van zwemmersjeuk van kinderen die in het water hebben gespeeld. Niet schadelijk voor de gezondheid, maar vooral heel vervelend omdat het enorm jeukt. Tot wanneer we precies gesloten blijven weten we nog niet, we houden je op de hoogte via deze site en de socials.

Tiengemeten zeker te bezoeken

Chantal van Burg: “Ondanks dat Speelnatuur tijdelijk gesloten is, kun je zeker een bezoek aan Tiengemeten plannen. Het Bezoekerscentrum is van dinsdag tot en met zondag geopend. Hier vind je meer informatie over het eiland, de bewoners van het eiland en krijg je tips om leuke dingen te gaan ondernemen: bijvoorbeeld een Boswachter Bootcamp of waag je aan de spannende ontdekkingstocht van OERRR. Je bent lekker actief bezig in de natuur en gaat zelf met natuuropdrachten aan de slag. Er zijn ook verschillende excursies op het eiland, zoals met de huifkar op zoek naar bijzondere plekken, op expeditie over het eiland of struinen met een echte natuurgids. Ga je liever zelf op pad, loop dan eens een mooie wandeling en sluit af met een hapje of drankje bij Gasterij de Gezusters of huur een tandem en beleef zo de bijzondere natuur van het eiland. Een overtocht met de veerpont geeft je al een gevoel van vrijheid en vakantie, dus redenen genoeg om Tiengemeten aan je lijstje toe te voegen!”

Meer informatie

Zodra Speelnatuur weer open kan, informeert Natuurmonumenten hierover via haar website en social mediakanalen. Op onze Tippagina vind je meer informatie over wat je op het eiland kan ondernemen (met of zonder kinderen) en welke excursies er de komende maanden gepland staan.

 

Otto de Kat
Otto de Kat