Tiengemeten en cultuur

Houd je van cultuur? Op Tiengemeten kun je je hart ophalen! De mogelijkheden vind je onder de foto op een rij.

Karantijn op Tiengemeten

Wandel de Tien-Gemetroute

Deze route voert je door de vogelrijke akkers in de Oude Polder en over de dijk naar de Karantijn, de plek waar vroeger het quarantainehospitaal stond. Download deze route vooraf voor een flinke dosis culturele achtergrond.

Bezoek een museum

Op het eiland zijn twee musea gevestigd:

Rien Poortvliet museum

Dit knusse museum vind je in de Margueritehoeve, meteen bij aankomst op het eiland. Je vindt hier de beroemde schilderijen en tekeningen van Rien Poortvliet. De zolder is ingericht als kabouterparadijs, waar jonge kinderen lekker kunnen spelen.

Landbouw museum Tiengemeten

Dit museum vind je in de grote schuur van de Hélènehoeve, op 250 meter lopen bij aankomst op Tiengemeten. Binnen krijg je een kijkje in het landbouwverleden van de regio en wordt ruim aandacht besteed aan het begrip ‘waar komt ons voedsel vandaan?’

Schrijf je in voor excursies tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag (in september) vinden op Tiengemeten verschillende culturele wandelingen plaats. Je gaat dan met een gids op stap die je onderweg meer vertelt over de cultuur op het eiland. Je kunt kiezen uit de Mini Culturele Expeditie (cultuur rondom de middenkern op het eiland) of een de Culturele Erfgoedwandeling (langere wandelroute langs hoeves en Karantijn). Meer informatie over deze wandelingen vind je onder de tab agenda.

Ontdek de cultuurhistorie samen met een gids

Wil je meer weten over de cultuurhistorie van het eiland? Ga dan met een gids op pad! Laat ons je wensen via mail weten en wij zorgen voor de juiste gids. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo