Sluiswachterswoning in Tiengemeten

Waan je maar rustig even sluismeester hoor, in dit vakantiehuis dat is doorspekt met geschiedenis. De woning staat bovenop de kade, in de voormalige haven van Tiengemeten. Het sluisje zelf? Dat is nog intact. Landbouwproducten van de akkers werden hier vroeger op de brug gewogen. Je hebt vanaf hier een mooi, weids uitzicht. Dus ga er maar rustig voor zitten op het fijne terras.

Huis van de opzichter

Het eiland Tiengemeten is een zandplaat in het Haringvliet, die is ingepolderd. In 1854 werd aan de dijk bij het haventje een woning gebouwd voor de opzichter van Tiengemeten, die contact hield met de pachtboeren op het eiland. Deze opzichter was tegelijk ook sluiswachter. Vandaar de naam "Sluiswachterswoning". 

Eindeloos uitzicht

De woning staat bovenop de kade, in de voormalige haven van Tiengemeten. Het sluisje zelf? Dat is nog intact. Landbouwproducten van de akkers werden hier vroeger op de brug gewogen. Je hebt vanaf hier een mooi, weids uitzicht. Dus ga er maar rustig voor zitten op het fijne terras.

Het huis heeft een moderne keuken en comfortabele woonkamer met houtkachel. Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers en een badkamer met ligbad. Het huis is geschikt voor maximaal vijf personen.

Boek deze comfortabele woning >>>