Ga direct naar inhoud

Wandelen op Tiengemeten

Tiengemeten is een echt wandeleiland. Je mag hier zelfs van de paden af en zelf struinend op ontdekking! Op deze pagina lees je meer over de wandelroutes op het eiland. In het westen kun je zelfs helemaal struinend naar de prachtig gelegen rietheuvel. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een gemarkeerde wandelroute.

wandelen op Tiengemeten

Gemarkeerde wandelroute

Er zijn verschillende wandelroutes op het eiland, die je eventueel kunt combineren:

 1. Route Vliedberg: 1,2 km (volledig verhard)

  Volledig verharde route naar het uitzichtpunt op de Vliedberg. Hier heb je een prachtig zicht op het moeras in het midden van het eiland.
 2. Route Oude Polder: 7,0 km (volledig verhard)

  Volledig verharde route naar de Oude Polder. Je komt langs de vogelrijke akkers, hebt uitzicht op de Karantijn en eindigt bij Herberg Tiengemeten.
 3. Blauwborstroute: 1,5 km (struinroute – witte markering)

  Leuke, korte struinroute vooraan op het eiland. Ideaal om met jonge kinderen door de natuur te struinen!
 4. Beverroute: 4,5 km (gele markering)

  Tijdens de route geniet je van het uitzicht op de Vliedberg, kom je langs twee ruïnes in het westen van het moeras en kun je – als je wilt – naar het schafthuisje struinen.
 5. Wintertalingroute: 6,5 km (rode markering)

  Ook hier geniet je van het uitzicht vanaf de Vliedberg. Deze wandeling volgt het moerasgedeelte in het oosten van het eiland.
 6. Wildernisroute: 10 km (struinen – gedeeltelijk blauwe markering)

  Trek erop uit en zoek zelf je route en geniet van het uitzicht bij de eenzame appelboom op de rietheuvel op de westpunt!

Struinen in struingebied

Net voorbij de vakantiewoningen in het oosten ga je het ruige struingebied in. Zoek je eigen pad en geniet! Dit ruige struingebied is het enige deel van het eiland waar honden niet welkom zijn. Ook niet aan de lijn. In de rietruigten verschuilen vogels zich en hun rust willen we graag bewaken.

Ontdek meer Tiengemeten tijdens je wandeling

Wil je tijdens je wandeling meer te weten komen over Tiengemeten:

 • Download de pdf van de route die je wilt wandelen. Op deze pdf krijg je uitgebreide informatie van de boswachter van Tiengemeten.