natuurgebied

Richel

De vrijwillige wadwachters op Richel starten dit jaar vanaf 10 april. De wadtoren is naar Richel gesleept door het NIOZ om daar de hele zomer te liggen. Lees onder aan deze pagina de columns van alle wadwachters.

Gastheer

De zandplaat aan de zuidoost kant van Vlieland wordt iedere week door twee 'verse' wadwachters bevolkt tot ongeveer 1 september. Ze zijn vooral gastheer op dit bijzondere stukje Wad en geven voorlichting aan de opvarenden van droogvallende schepen, die bij laag water van het 't Wad genieten.

Fotograaf: Boukelien Bos

Tankstation Richel

Voor trek- en wadvogels is Richel een belangrijke plek op het Wad. Tussen de getijden door scharrelen ze er hun kostje bij elkaar op de hogere delen die droogvallen. Vermijdt deze plekken en laat de vogels rustig fourageren, zodat ze hun buik lekker vol kunnen eten. Naast allerlei wad- en trekvogels heeft Richel ook een aantrekkingskracht op de grijze zeehond, hij ligt er graag in het zonnetje. Neem je verrekijker mee en geniet er op afstand van. Het Wad is zo mooi!

Twitter

Volg alle belevenissen van de wadwachters op Twitter via: @de_Richel.  Op Facebook Waddenfans staan ook regelmatig leuke foto’s en berichten. Veel plezier.

 

Alle columns

word nu lid