Ga direct naar inhoud

Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Fochteloerveen

Ons land is een lappendeken van soms erg verschillende landschappen. Elke stukje natuur vraagt z’n eigen aanpak. In de nieuwe Puur Natuur schetsen we hoe onze boswachters daarmee omgaan. Zo zet Simon de Winter zich al jaren succesvol in om van het Hegewiersterfjild een topgebied voor weidevogels te maken. En Otto de Kat nam ons mee langs de Zuidkust van Schouwen. Het voormalige landbouwgebied groeide in twintig jaar tijd uit tot een fenomenale vogelboulevard.

Hoe nodig het is om de natuur een handje te helpen, horen we van Marien van Westen, die in Drenthe sieralgen in kaart brengt. In natuurgebieden gaat het over het algemeen goed met deze microscopisch kleine algjes, vertelt hij. Daarbuiten is het vaak huilen met de pet op. Daarom is het zo hoopgevend dat er jongeren zijn als Lisa de Groen. De gedreven 21-jarige werkt bij een waterschap om planten en dieren Brabant weer een geschikte leefomgeving te geven, want “wij zijn de generatie die het moet doen”.

Lees Puur Natuur online

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen.