Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

De zorgwekkende achteruitgang van bijen, hommels, vlinders en andere insecten blijft ons bezig houden. In de nieuwe Puur Natuur interviews met Dave Goulson en Koos Biesmeijer, twee toponderzoekers. Ze hebben een heldere boodschap: willen we de insecten redden, dan moet de natuur weer de ruimte krijgen. En, zo zeggen ze, dat is een opdracht voor ons allemaal: consumenten, boeren, bedrijven en overheden. Een hele klus.

Intussen verheugen we ons ook op de ontwikkelingen in het Haringvliet, waar trekvissen binnenkort weer de Noordzee in en uit kunnen zwemmen, waar vogels meer ruimte krijgen om voedsel te zoeken en eieren uit te broeden. Wandelend, fietsend en varend kun je dit van dichtbij bekijken. Zeer de moeite waard.

En natuurlijk blijven we genieten van de bloemen en vogels, gaan we zwemmen op de mooiste plekken. En laten we ons inspireren om dat te doen wat nodig is om insecten en de rest van de natuur er bovenop te helpen. Fijne zomer!

Lees Puur Natuur online

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen. Dit kan al vanaf al voor € 2,50 per maand.