Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Puur Natuur winter 2019

Drie seizoenen lang doken we in de wondere wereld van bloemen. We zagen hoe de vernuftige manieren om zich voort te planten uiteindelijk leiden tot struiken vol bessen en bomen vol vruchten. Het toont ons maar weer eens hoe waardevol, nuttig, intrigerend én mooi de samenwerking in de natuur is. Je kunt er niet zuinig genoeg op zijn.

Maar op dat punt is er nog wel het nodige te doen. Media berichtten het afgelopen half jaar veel over de hoge stikstofuitstoot en over de schadelijke gevolgen voor de natuur. We gingen naar de heide van de Kampina in Noord-Brabant om te zien hoe ernstig die schade is. Een droevig beeld. Bloemen, insecten, vlinders, vogels, reptielen, bomen, ze verdwijnen één voor één. Wat de boswachters ook doen.

Gelukkig was er ook positief nieuws. Otters, marters, dassen, ringslangen kunnen eindelijk de spoordijk die het Naardermeer in tweeën verdeelt, veilig passeren. En het wolvenpaar op de Veluwe kreeg welpen. Mirte Kruit, boswachter én wolvenexport, vertelt erover in haar dagboek. Al in het begin van het jaar zag ze sporen van het paar. Het is nu spannend om te zien wat hun aanwezigheid gaat doen met de andere dieren.

We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en veel mooie belevenissen in de natuur in 2020.

Lees Puur Natuur online

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen.

logo