Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Puur Natuur lente 2020

De bomen krijgen weer bladeren, bloemen gaan weer bloeien, vogels vrolijken de boel op. Na een grauwe, natte winter kunnen we dat goed gebruiken. Wandelen in bos en hei is altijd goed, maar in deze tijd van het jaar heeft het wat extra’s. Hoe gevarieerder het bos, hoe veelkleuriger de bloemen, hoe meer stemmen in het vogelkoor, hoe lichter het in je hoofd wordt. In de nieuwe Puur Natuur staan we uitgebreid stil bij de verscheidenheid in de bomenwereld. Wist je dat nog geen 3 procent van de bomen in onze bossen nazaten zijn van de bomen die hier oorspronkelijk groeiden?

Ook iets waar je elk voorjaar een goed humeur van krijgt, zijn de weidevogels die baltsen en buitelen boven de weilanden. Althans boven weilanden waar boeren rekening met ze houden. Zoals Jeroen van der Kooij in het oude cultuurlandschap van Midden-Delfland. Hij heeft ervoor gekozen om met de natuur samen te werken en ziet dat er elk jaar meer weidevogels komen broeden. Hij vertelt erover in zijn dagboek.

Alle reden dus om eropuit te gaan dit voorjaar. Geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft!

Lees Puur Natuur online

Verstopte dieren

Ben je benieuwd waar de verstopte dieren op pagina 28 en 29 zitten? Je vindt ze hier.

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen.

logo