Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

bever zwemt

Velen van ons kozen dit jaar voor een vakantie in eigen land. Je wist immers niet of er vanwege de corona nieuwe, lastige maatregelen afgekondigd zouden worden. Het was geen straf. Nederland bleek veel gevarieerder, mooier en groener dan menigeen dacht. En zo is het maar net. Misschien wel nergens ter wereld is de verscheidenheid aan landschappen zo groot als in dat stukje land aan de Noordzee, Nederland genaamd. Strand, duinen, polders, kwelders, moerassen, bossen, heidevelden, bloemrijke graslanden, rivieren met uiterwaarden, beekdalen, het is er allemaal. Een rijkdom waarvan we in de nieuwe Puur Natuur weer een deel laten zien.

Met boswachter Marie-Thérèse te Bulte fietsen we door het zuidoostelijk deel van de Veluwe en de aangrenzende IJsselvallei. Biologische boeren Rick en Arjuna Huis in ’t Veld vertellen hoe ze het landschap herstellen op hun bedrijf dat al eeuwen in de familie is. Over het belang van al die landschappen, en de planten en dieren die erin leven, interviewen we Louise Vet. Ze is de drijvende kracht achter veel initiatieven om de biodiversiteit in ons land te herstellen. Willen we Nederland leefbaar houden, zo zegt ze, moeten we natuur en landschap als uitgangspunt van onze keuzes nemen. En we kunnen er allemaal aan bijdragen om het land letterlijk weer tot bloei te brengen.

Lees Puur Natuur online

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen.

Bekijk hier de recepten uit Puur Natuur

logo