Word lid

Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Het is lente! Na een grauwe, grijze winter die ijselijk koud eindigde, kunnen we straks weer zonder jas naar buiten. In de nieuwe Puur Natuur vind je tal van tips om te genieten van dit heerlijke seizoen.

Met schrijfster van het Boekenweek, Griet Op de Beeck, maken we een wandeling op landgoed Oude Buisse Heide. Onderweg vertelt ze over haar relatie met de natuur: van herinneringen aan haar verdrietige kinderjaren tot de heilzame werking van haar hardloopronde. Een uitgebreid verslag van de wandeling vind je trouwens in onze nieuwe podcast

Verder veel aandacht voor de schrikbarende achteruitgang van het insectenleven. Wat is er aan de hand, wat zijn de gevolgen voor insectenetende (weide)vogels, wat kunnen we er aan doen? Jaar na jaar horen we minder vogels in de lente. Auke Stremler, boer in het Friese Jorwerd, laat zien hoe je de lente vrolijk houdt: zijn graslanden zitten vol bloemen, insecten en weidevogels. En tuinman Jan Graafland geeft praktische tips om je eigen tuin insectenvriendelijk te maken. Hup, de tuin in dus. En help mee om de insecten te redden.

Lees Puur Natuur online > 

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen. Dit kan al vanaf al voor € 2,50 per maand.