Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Puur Natuur herfst 2019

Planten, bomen en struiken hangen nu vol met zaden, fruit en noten. Dat is allemaal te danken aan het ijverige werk van hommels, bijen en andere dieren die voor bestuiving zorgden. Nu plukken dieren – en wij – letterlijk de vruchten. Maar hoe lang gaat dat nog goed, vragen we ons af in het derde nummer van Puur Natuur dat in het teken staat van wilde bloemen.

Paddenstoelen poppen overal weer de grond uit. En zijn ook voedsel voor dieren. Inge van Noortwijk maakte er een mooie tekening van. De herfstsfeer komt ook terug in de wandeling die we maakten in het Bergherbos, in een vergeten hoek van Gelderland. Een bos met geschiedenis. En nu ook een bos met een speciaal pad voor mensen met een beperking. In veertig van onze natuurgebieden komen zulke paden.

En onze nieuwe voorzitter Jeroen Dijsselbloem blijkt een man te zijn die graag in z’n moestuintje schoffelt. Hij is blij met iedereen die zich voor de natuur inzet, zoals die meer dan 200.000 mensen die afgelopen voorjaar tuinen, parken en bermen lieten bloeien. Met elkaar kunnen we dus wel degelijk iets veranderen. Volgend jaar gaan we er dan ook mee door. Maar eerst gaan we genieten van al die fijne geuren en kleuren van de herfst.

Lees Puur Natuur online

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen.

logo