Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Andius Teijgeler

Een kennismaking met Andius Teijgeler.

Noord-Holland

Na 18 jaar in Leiderdorp, waar in de polder de Grutto’s het hoogste woord hadden, ben ik economie gaan studeren in Rotterdam. Na mijn studie volgde een loopbaan in het bankwezen, met veel verschillende standplaatsen. In Veldhoven genoot ik van de natuur van de Strabrechtseheide. Daar pakte ik voor het eerst een camera voor natuurfotografie. In Griekenland was vervuiling in veel natuurgebieden zichtbaar aanwezig. Dat was een schok, waarbij de kwetsbaarheid van de natuur, voor mij overduidelijk werd. Bij terugkeer in Nederland werd ik lid van Natuurmonumenten. 

Vanaf 2017 kreeg ik meer en meer vrije tijd en besteedde die aan natuurfotografie en begeleiding van natuurfotografie reizen. In de natuur kan ik genieten van de rust en de schoonheid. Naast genieten van de natuur wil ik graag ook meer doen voor de natuur. Als vertegenwoordiger van de leden hoop ik dat binnen Natuurmonumenten te kunnen doen. 

Hoe vinden we een balans tussen natuurbehoud en ontwikkeling, het recreatief gebruik van natuurgebieden en de drukte van de Randstad. Hoe vangen we de gevolgen van de klimaatverandering op en behouden de kenmerkende natuur van de prachtige gebieden van Natuurmonumenten. Graag wil ik me samen met de leden buigen over deze vragen en praktische oplossingen zien te vinden.

Andius Teijgeler