De natuur in

Midzomernachtloop

Op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Dan is de Midzomernachtloop echt wat voor jou! In de kortste nacht van het jaar organiseert Natuurmonumenten prachtige wandeltochten door de natuur. Voor kinderen zijn er de speciale tochten van OERRR. Nieuw dit jaar zijn de vaartochten. De Midzomernachtloop vindt plaats in de nacht van 16 op 17 juni.

De laatste tickets

Beleef de magie van de nacht

In de nacht laat de natuur zich van een heel andere kant zien. Sprookjesachtig en soms ook spookachtig. De nacht is magisch. Beleef het tijdens de jaarlijkse Midzomernachtloop in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni.

Onze boswachters organiseren door heel Nederland wandelingen en vaartochten. Voor elk wat wils; in de avondschemering, het holst van de nacht en bij het krieken van de dag. De wandeltochten variëren van 2 tot 10 km en zijn geschikt voor jong en oud.

Schrijf je in

Speciale gezinstochten

Wat anderen zeggen...

Witte Wiev'n in het Dwingelderveld

Sabrina op Facebook over de Midzomernachtloop

Om 23.00 gestart bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Voor ons de eerste keer. Wat was dat mooi! Als kleine kinderen ons verwonderd over de Witte Wiev'n over het veld. De nachtzwaluw en de vleermuizen en de donkerte van het bos. Onderweg "de nacht" tegengekomen, info over vleermuizen, geuren in het bos en de nachtdieren gehad. Een heerlijke kop soep bij het theehuis. We gaan volgend jaar weer mee! Als kleine kinderen verwonderd over de pracht van de nacht gingen we naar huis om 02.00 uur.

Wandel deze tocht

Red de insecten

Het gaat slecht met de insecten. Onderzoek toont aan dat in dertig jaar tijd 76 procent van de insecten verdwenen is. Dat heeft een enorme impact op de natuur en de mens. Insecten staan aan de basis van al het leven. Ze zijn onmisbaar als bestuiver van planten, bodemverbeteraar en voedsel voor andere dieren. Als de insecten verdwijnen, verdwijnen ook de andere dieren en planten uit ons landschap. Want hoe overleeft een nachtzwaluw als hij geen nachtvlinders meer kan vangen? Gelukkig is het nog niet te laat...

Insecten lijken klein en fragiel, maar het zijn veerkrachtige overlevers. Maar zonder onze hulp lukt het niet. Daarom zet Natuurmonumenten zich in voor de insecten. Help je ook mee? Door mee te doen aan de Midzomernachtloop steun je de insecten. Alle inkomsten van de Midzomernachtloop zijn voor de insecten. Met jouw bijdrage gaan we de insecten in Nederland redden.

Doe meeMeer info

Ontvang € 7,50 korting bij Ekoplaza

Alle deelnemers van de Midzomernachtloop ontvangen een voucher van Ekoplaza. Bij besteding van minimaal 25 euro ontvang je € 7,50 korting op je boodschappen bij Ekoplaza. Als biologische supermarkt is Ekoplaza betrokken bij de natuur en een gezonde leefstijl. Dat sluit naadloos aan bij de doelen van Natuurmonumenten. Daarom werken we samen met Ekoplaza. Doe ook mee aan de Midzomernachtloop en ontvang € 7,50 boodschappentegoed bij Ekoplaza!

Bekijk alle tochten