Ga direct naar inhoud

Fiets en Wandelbeurs 2024, natuurlijk!

Fietsen en wandelen is leuk, gezond en het voert je langs de mooiste plekjes in de natuur. Ontdek op de Fiets en Wandelbeurs (23, 24 & 25 februari) in Jaarbeurs Utrecht een wereld aan fiets- en wandelmogelijkheden, bekijk het nieuwste outdoor materiaal en test de mooiste fietsbolides en e-bikes.

Headerbeeld fiets en wandelbeurs

Polen themaland

Themaland van het event is dit keer Polen. Het land telt 23 nationale parken en bijna een derde van het oppervlak bestaat uit bos. De natuur is in Polen nooit ver weg en dat is iets waar fietsers en wandelaars volop van profiteren! In de afgelopen jaren heeft Polen zich op de fietskaart gezet met nieuwe routes als de Green Velo en de Velo Malopolska. Ook voor wandelaars is Polen een walhalla, met prachtige routes in de bossen, aan de kust en in de bergen.

Infomarkten

Op de infomarkten van de beurs staan vrijwilligers klaar om al je vragen te beantwoorden over routes, materiaal en bestemmingen. Welke routes zijn het meest geschikt, waar kan ik overnachten, wat moet ik meenemen op een trektocht? De beste tips krijg je nog altijd van collega-fietsers of -wandelaars in een persoonlijk gesprek. Wil je naar Santiago, Rome of Trondheim? Dan kun je terecht op de aparte infomarkt voor pelgrimsreizen.

Fietsparcours

Je kunt de mooiste fietsreisbolides, e-bikes en speedpedelecs testen op het grote fietsparcours, dat door twee hallen loopt. Alleen op die manier kun je uitvinden welke bike het beste bij je past. Bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs hebben ook toegang tot de E-bike Challenge, het grootste e-bike-testevent van Nederland dat tegelijkertijd in Jaarbeurs plaatsvindt.

Lezingprogramma

In het uitgebreide lezingprogramma vertellen ervaren reizigers over hun fiets- en wandelavonturen in Nederland en daarbuiten. Veel aandacht is er voor routes langs ‘vestingsteden en verdedigingslinies’. In de zaal van Themaland Polen komen de mooiste fiets- en wandelroutes van dat land aan bod.

Ledenaanbieding:

Leden van Natuurmonumenten profiteren van € 6 korting op een ticket in vergelijking met een kaartje aan de kassa. Let op: deze aanbieding is alleen geldig in de voorverkoop (t/m 22 februari 2024). Verzilver je voordeel via www.fietsenwandelbeurs.nl/ticketshop/natuurm

Fiets en Wandelbeurs

vr 23, za 24 en zo 25 februari 2024

Jaarbeurs Utrecht

Openingstijden:

vrijdag en zaterdag 10-17 u, zondag 10-15 u

www.fietsenwandelbeurs.nl

eveneens toegang tot E-bike Challenge