Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Beperkte stormschade op Marker Wadden

15 april 2019 | Natuurmonumenten

Afgelopen maart raasde er twee weken lang een aanhoudende harde wind over Marker Wadden vanuit een minder gebruikelijke windrichting: noord/noordoost. Dit heeft enige schade veroorzaakt.

Marker Wadden duinen

De harde wind veroorzaakte afslag van stranden en afslag van een gedeelte van een wandelpad. De moerasvelden hebben geen schade ondervonden en liggen er prachtig bij. De storm heeft ook geen schade gebracht aan contouren en de aanlegbasis van de eilanden, maar vooral aan enkele elementen die van belang zijn voor de recreatie.

Leren van stormen

Vanaf de eerste aanleg zijn er al diverse stormen over Marker Wadden geraasd. Vooral in januari/februari 2018 was er sprake van een paar zware stormen. Dat veroorzaakte ook schade, vooral aan enkele tussendammen die er nog maar net lagen. Dat was een goede test. Ook van de huidige stormschade leren we wat eventuele, zwakke plekken zijn en wat de beste herstelmaatregelen.

 

 

Natuurmonumenten
logo