Wandelen

Wandelroute Marker Wadden - korte route

Wandelen

Wandelroute Marker Wadden - korte route

Zet je eerste stappen op Marker Wadden! Marker Wadden is het nieuwste stukje Nederland: een groep natuureilanden die nieuw leven in het Markermeer brengen. De eilanden zijn nog in aanleg, maar het hoofdeiland is al toegankelijk voor het publiek. Ontdek dit nieuwe leefgebied voor planten, insecten, vissen en vogels. Een natuurparadijs waar je kan genieten van een nieuw strand, nieuwe wandelpaden en nieuwe vogelkijkplekken.

Een deel van deze route gaat over vlonderpaden die door zandige en moerassige stukken lopen. Een ontdekkingsreis door nieuwe natuur waar de vogels om je heen vliegen. Onderweg kom je twee vogelkijkhutten tegen waar je in alle rust van de vele vogels kunt genieten.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Extra informatie

De route

 Startpunt

1Strand

Vlak bij de haven ligt een prachtig recreatiestrand. Er komt nog een horecavoorziening.

2Uitkijktoren Steltloper

Een geweldig begin van de wandeling. Je overziet vanaf deze toren de hele archipel. Bij helder weer kun je tot Enkhuizen en Almere kijken.

3Vogelkolonies

Vooral in het voorjaar is het een drukte van jewelste in de vogelkolonies. De lucht zich vol met kokmeeuwen en visdiefjes die af en aan vliegen met voedsel.

4Vogelkijkhut Lepelaar

Geniet van de vogels die in het voor- en najaar neerstrijken op ‘wegrestaurant’ Marker Wadden. Als ze hun buiken vol hebben gegeten, vliegen ze door naar het noorden of zuiden.

Vogelkijkhut Lepelaar
Vogelkijkhut Lepelaar

5Vogelkijkhut Duikeend

Weleens een eend recht in de ogen gekeken? Dat kan vanuit deze hut. Je zit op ooghoogte met alle zwemmende vogels.

Vogelkijkhut
Vogelkijkhut Duikeend
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.