Voordeel voor vrijwilligers

Als vaste vrijwilliger krijg je aantrekkelijke kortingen bij Natuurmonumenten. Daarnaast vind je hier leuke aanbiedingen van onze partners.

Vrijwilligers Natuurmonumenten

Vaste vrijwilligers zijn vrijwilligers die minsten 6x per jaar werkzaam zijn voor Natuurmonumenten en een vrijwilligersovereenkomst hebben. Kijk regelmatig op deze pagina of op KIEK-online voor nieuwe acties.

Korting op producten bij Natuurmonumenten

Als vaste vrijwilliger krijg je 20% korting  bij aankoop van producten in de bezoekerscentra van Natuurmonumenten.
De korting wordt berekend over de niet-leden verkoopprijs.

De volgende spelregels gelden:

  • alleen op vertoon van je vrijwilligerspas
  • de korting is alleen verkrijgbaar in de 8 bezoekerscentra van Natuurmonumenten, dus niet in de webshop
  • de korting geldt op alle verkoopproducten in het bezoekerscentrum met uitzondering van boeken en MTB- en ruitervignetten
  • de korting geldt niet in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.

Korting op activiteiten bij Natuurmonumenten

25% korting op de vele excursies en activiteiten in onze mooie natuurgebieden. In ons activiteitenaanbod staan allerlei leuke activiteiten. Bij aanmelding via het boekingssysteem van onze website gebruik je de code die in de vrijwilligerspasbrief en op KIEK-Online staat (bij vrijwilligersvoordeel). Neem je vrijwilligerspas altijd mee.

Gratis parkeren op aantal betaalde parkeerlocaties

Gratis parkeermogelijkheid op parkeerplaatsen waar Natuurmonumenten een parkeerbijdrage vraagt. In 2021 is dat op landgoed Hackfort (Vorden) en landgoed Haarzuilens (Haarzuilens). Gebruik hiervoor de QR-code op je vrijwilligerspas.

Leer je groen

Leer je groen is online platform met korte e-learningtrainingen, gericht op bos- en natuurbeheer en natuureducatie. Maximaal 60 minuten duren de trainingen met titels als Bijen en bijvriendelijk beheer, Veilig werken met handgereedschap, Ontstaan van het Nederlandse landschap en Grote grazers. Als vrijwilliger kan je hier kosteloos gebruik van maken en modules volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Interesse? Meld je aan bij je contactpersoon/boswachter voor toegang tot www.leerjegroen.nl  Meer info: zie KIEK-online  

GoodHabitz

Tot 1 juni 2021 kunnen onze vrijwilligers nog gratis deelnemen aan de digitale trainingen van GoodHabitz. Je kunt het gebruiken voor je lol en eigen ontwikkeling of specifiek om je vrijwilligerswerk makkelijker te kunnen doen. Hieronder staat meer informatie: wat is GoodHabitz, hoe werkt het en hoe lang duurt het.

Wat is GoodHabitz?

GoodHabitz is een website waarop online trainingen worden aangeboden. “Online” wil zeggen dat je geen boeken gebruikt of in de klas zit, maar de training vanaf je computer op Internet volgt. Je kunt de trainingen volgen vanaf elke computer die verbonden is met internet. Het gaat om een vast aanbod van trainingen op de volgende vijf gebieden:

  • Management
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Communicatie
  • Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint)
  • Commerciële vaardigheden

Zie op www.goodhabitz.nl voor het overzicht van de online trainingen.

Hoe werkt het?

Natuurmonumenten is tot 1 juni 2021 klant bij GoodHabitz. Hierbij is ook inbegrepen dat de trainingen beschikbaar zijn voor vrijwilligers van Natuurmonumenten. Als vrijwilliger hoef je dus niets te betalen voor GoodHabitz! Om van de trainingen gebruik te kunnen maken, moet je een account aanmaken. Om dit te doen, stuur je een mailtje naar [email protected], vermeld in de mail GoodHabitz, je naam, beheereenheid en de vrijwilligerstaak die je doet. Natuurmonumenten checkt je gegevens en zorgt er dan voor dat er voor jou een account wordt aangevraagd. Hierover krijg je een bericht van GoodHabitz, waarna je je account kunt activeren. Nu kun je van het complete trainingsaanbod van GoodHabitz gebruik maken. Je kunt zoveel en zo vaak trainingen volgen als je zelf wilt, zolang je vrijwilliger bij Natuurmonumenten bent en zolang Natuurmonumenten klant is bij GoodHabitz.

Hoe lang duurt het?

Dat hangt helemaal van jezelf af. Je volgt de trainingen namelijk in je eigen tempo en op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt bijvoorbeeld ook halverwege de training stoppen en op een later moment weer doorgaan. Per training verschilt het aantal opdrachten, dus daar hangt de tijdsduur ook van af.

Veel leerplezier!

logo