NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren we weer het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten! In cultuurhistorische gebouwen spelen topmusici prachtige kamermuziek.

Kamermuziekfestival 2019

Met meer dan 2200 bezoekers en 70 verrassende concerten op 20 verschillende locaties kijken wij terug op een zeer geslaagde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten in 2019. Bekende musici en aanstormende talenten speelden in forten, kastelen, landhuizen, maar ook in een landelijke veldschuur of boerderij. Met voorafgaand aan het concert een rondleiding door het gebouw of een wandeling met de boswachter. Juist die combinatie van buiten en binnen werd zeer gewaardeerd. 

Stralend weer, fantastische musici, sprookjesachtige locaties, verrassende muziekprogramma’s, goed gehumeurde bezoekers, bevlogen boswachters en een leger aan toegewijde vrijwilligers die alle concerten in goede banen leidden. Zo zag het kamermuziekfestival er in 2019 uit. Op naar een volgende editie? We laten het weten!

Kasteel Eerde

De sfeervol verlichte Gobelinzaal van het pas gerestaureerde Kasteel Eerde was het decor voor Vivaldi’s Jaargetijden, beroemde opera-aria’s, oosterse jazz en intens mooie cellomuziek op een instrument uit de tijd van het kasteel zelf: een Rombouts-cello uit 1699.

Naar het landgoed

Landhuis Schaep en Burgh

Op de buitenplaats Schaep en Burgh wisselden jazztrio’s en klassieke trio’s af met zelfs een fantastische vertolking van zwoele Franse chansons. De boswachter liet de tuinen rond het landhuis zien.

Naar de buitenplaats

Kasteel Hackfort

Op kasteel Hackfort vertelde de boswachter smeuïge verhalen over de baron, zijn landgoed en de moestuin. Op de hooizolder klonk ’s avonds een muzikale mix van Dowland, Blue Grass en Radio Head.

Naar het landgoed

De Kluis in Genhoes

Meest intieme optredens waren waarschijnlijk de concerten in het witte eenmansklooster De Kluis in Zuid-Limburg. Voor een handjevol bezoekers (maar een bomvol kerkje) klonk heel exclusief Bach op viool met een a capella-koor. Op zondag vingen de voorbijkomende wandelaars uit de open deuren klanken op van een prachtig vertrouwelijk gesprek tussen harp en klarinet.

Naar dit gebied

Belevenisboerderij Schieveen

Op Belevenisboerderij Schieveen in de buurt van Rotterdam gingen de kinderen mee op een spannend muzikaal avontuur met een rode paraplu. Om na de voorstelling lammetjes een flesje te geven of uit te razen in Speelnatuur van OERRR.

Naar de Belevenisboerderij

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een kostbare collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici en muziekstudenten. Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en –carrière. Daarnaast zorgt het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land.

Naar onze partner

Luisteren naar kamermuziek in cultureel erfgoed

Concerten in forten, kastelen, landhuizen, maar ook in een landelijke veldschuur. Dat is het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten! Sommige van deze historische gebouwen zijn alleen tijdens het festival open voor publiek. Voor of na de concerten ontmoet je de boswachter voor een wandeling in de natuur of krijg je een rondleiding in het gebouw.

Het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds.

logo