Samenkomst van muziek en erfgoed

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Betoverende muziek, unieke locaties, heerlijk weer en veel publiek: de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten was een groot succes. Op 19 locaties waren meer dan 70 concerten te horen. Elk concert werd gegeven in combinatie met een korte excursie, lezing of vrij bezoek op locatie.

hackfort

Magnifieke muziek op prachtige plekken

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseerden Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds alweer de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Circa 160 bekende musici en bevlogen talenten speelden verrassende muziekstukken op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Het aanbod was zeer divers. Van ontroerend klassiek repertoire tot verrassende eigentijdse jazz, pop en folk-arrangementen. Ook waren er speciale concerten voor kinderen. 

Alle concerten vonden plaats op bijzondere locaties van Natuurmonumenten, zoals Marker Wadden, kasteel Hackfort (zie grote foto) en diverse forten die tot ons werelderfgoed horen.

Hieronder enkele foto's van de afgelopen editie.

jacob olie Trio

Jacob Olie Trio voor kasteel Hackfort

marker wadden kmf

Violist Judith van der Klip en pianist Jisk Lieftink op Marker Wadden

helicon in nigtevegt

Het Helikon Quartet in Fort Nigtevegt

Hydra Quartet en Friends in het Waterloopbos

Hydra Quartet en Friends in het Waterloopbos

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een kostbare collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici en muziekstudenten. Tijdens de laatste editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten waren tal van bijzondere instrumenten te horen, zoals een viool uit 1643, maar ook een whisper kit, bandoneon, jazzfluit, natuurhoorn, fortepiano, traverso en cimbaal. Zulke instrumenten helpen musici bij hun muziekstudie en carrière. Ook zorgt het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds dat unieke instrumenten als cultureel erfgoed voor ons land behouden blijven.

Naar onze partner

Luisterrijke plekken

Een concert in een ridderzaal, landhuis, herenboerderij, fort, kluizenaarswoning en zelfs in een waterloop. Dat is het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten! Het zijn allemaal luisterrijke plekken met een eigen verhaal. Die verhalen hoor je voor of na de concerten. Door middel van die verhalen tijdens een rondleiding door het gebouw of in de directe omgeving komen muziek en cultureel erfgoed samen.

Bekijk onze monumenten

Het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten is mede mogelijk gemaakt door:

Sponsors
logo