Geogame Park Gooi & Vecht

Leer geocachen op het Geocaching oefenpark in 's-Graveland. Speel in Geogame Park Gooi en Vecht het avontuurlijke schatzoekspel van buitenplaats Boekesteyn. Op de historische buitenplaats in ’s-Graveland liggen moderne schatten verborgen. Wie speelt hét game avontuur in de buitenlucht en vindt de schatten met zijn smartphone?

Geogame Park Gooi & Vecht

LET OP: tijdelijk is het helaas niet mogelijk deze zoektocht af te ronden. Opdracht ' De Woudreus' is buiten gebruik, we werken aan een oplossing.

Installeer thuis de juiste Geocache app en ga zelfstandig op pad. Geniet tijdens je zoektocht van de sprookjesachtige sfeer van het parkbos en de schitterende landhuizen uit de gouden eeuw. Welkom in het eerste Geogame Park van de wereld!

Leeftijd: geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Wat is geocachen?

Geocachen is hét game avontuur in de buitenlucht, een avontuurlijk schatzoekspel dat over de hele wereld gespeeld kan worden. Met een smartphone ga je op jacht naar schatten op de buitenplaats.

In het Geogame Park leer je hoe geocachen werkt, het is namelijk een oefenpark.

Je begint met drie oefen caches die eenvoudig op te sporen zijn:

 • De vogel is gevlogen
 • De Woudreus
 • Evenwicht

Gemiddeld duurt dat zo'n twee uur. Als je deze caches gevonden hebt, heb je de sleutel van de schatkist in handen. Deze ligt achter het bezoekerscentrum. Open met de code de eindschat en haal je beloning op!

Aan het einde van je tocht door het park heb je de basis van geocaching onder de knie. Als volleerd geocacher kan je nu ook zelf de moeilijkere caches opsporen in het Geogame Park en de rest van de wereld.

Wanneer kun je op pad?

Bereid je ontdekkingstocht thuis goed voor zodat je in het park snel zelfstandig op pad kunt!

Download eerst één van de vele geocache apps en maak een account aan, wij raden je aan de volgende te gebruiken:

Ga naar de Appstore of Playstore, zoek op 'geocaching' en download de gratis app 'Geocaching' van Groundspeak Inc.

Handige tips

Op internet vind je veel informatie over geocachen, het is handig om dit te lezen voordat je op pad gaat. Zo ben je goed voorbereid en is de kans groot dat je de drie oefen caches vindt.

 • Laad de batterijen van je telefoon nog even goed op voor vertrek!
 • Download thuis de geocaches, met de gratis versie van de geocache app kun je maar een beperkt aantal caches per dag downloaden.
 • Om een cache te loggen, is het handig dat je onderweg een internetverbinding hebt.
 • Lees de omschrijving van de cache altijd zorgvuldig, hierin staan handige tips die je helpen bij het zoeken.
 • Neem een pen mee om in het logboek van de cache te schrijven.
 • Je gaat van het pad af. Trek de juiste schoenen en kleding aan.

Vertrek vanaf het bezoekerscentrum

Het Geogame Park vind je naast Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland. In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is de handleiding 'Leer Geocachen in het Geogame Park Gooi en Vecht' te koop. Met deze handleiding kun je zelfstandig op pad!

Er zijn geen GPS apparaten te huur in het Bezoekerscentrum.

Openingstijden bezoekerscentrum

Nog meer caches

Zoek je een extra uitdaging? Kom dan nog eens terug en ga op zoek naar de moeilijkere caches in het Geogame Park. Zet je tanden in een 'Earth cache' of 'Mystery cache'. Puzzel je weg door het bos met de 'Multi cache'. Maak van je wandeling een echte ontdekkingstocht!

Of ga opzoek naar de caches op buitenplaats Hilverbeek. Kun jij ze vinden?

Hilverbeek is één van de 24 locaties van de 'Garden of Amsterdam GeoTour' door de Gooi en Vechtstreek. Weet jij de caches te bemachtigen op Fort KijkuitStadzigt bij het Naardermeer en in het Geogame Park bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek?

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
 • Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland (NH)
 • (035) 656 3080
 • [email protected]
 • Vanaf de A2 (Amsterdam-Utrecht) Neem de afslag Hilversum. Ga linksaf onder het viaduct door en volg deze weg richting Hilversum (N201). Na ongeveer 8 km neem je bij de stoplichten afslag ’s-Graveland. Je rijdt rechtdoor ’s-Graveland in. Je rijdt nu op het Zuidereinde. Bij de kruising met stoplichten ga je rechtdoor. Je rijdt nu op het Noordereinde (het bezoekerscentrum staat bij de kruising al aangegeven op de ANWB-borden). Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je rechterhand. Vanaf de A1 (uit de richting Amsterdam) Neem de afslag Blaricum/Huizen. Aan het einde van de afrit steek je de weg over. Je rijdt nu op de Amersfoortsestraatweg (parallel aan de A1). Bij de stoplichten volg je de afslag Bussum/’s-Graveland. Deze weg (Ceintuurbaan) rij je helemaal uit tot de volgende afslag ’s-Graveland. Bij de tweede stoplichten neem je de afslag Amsterdam/’s-Graveland/Weesp, je rijdt nu op de Franse Kampweg. Deze weg volg je tot de stoplichten bij de afslag ’s-Graveland. Sla linksaf het Noordereinde op. Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je linkerhand.

logo